Vita:ANKH Az Örök Élet Egyháza

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt CommonsTicker 17 évvel ezelőtt a(z) Kép figyelmeztetés témában

Tisztelt szerkesztő!

Az utóbbi időben több kisebb vallási kezdeményezésnek is önálló szócikket igyekeztek szerkeszteni. Ezek nagy száma, illetve a kultúrában, közéletben, általános ismeretanyagban elfoglalt csekély szerepük miatt összevontan illetve utalással kerülnek megemlítésre lexikonunkban - a szerkesztői közösség véleménye alapján, lásd : Wikipédia:Szavazás törlésről#P-DOX vallás és Wikipédia:Szavazás törlésről#Az Értelem Lovagjai egyház. Az összevont lap ötletről is nagy vita alakult ki: Wikipédia:Porta#Szócikk javaslat: Internetes vallási kezdeményezések Magyarországon.

A fentiek alapján nem javaslom az egyházi, és vallásos lapok szerkesztését. Amennyiben bejelentkezel, egyszerűbben is tudunk kommunikálni, illetve néhány sikeres szerkesztés után te is szavazhatsz a szócikkekről. --Rodrigó 2005. május 23., 12:40 (CEST)Válasz

- Olvastam néhány helyen, például az origón az itteni ideológiai tisztogatási módszerekről és ezért óvatos vagyok.

Akkor kérdezz és olvasd át a jókora véleménycserét itt is, mielőtt nekilátsz! A kérdésekhez való a Wikipédia:Kocsmafal, és a Wikipédia:Porta és mindenképpen olvasgasd a Wikipédia:Segítség#Kezdetek útmutatóit! Ha bejelentkezel, tudunk a saját lapodon segíteni neked, és nem kéne egy szócikk vitalapján üzengetni ;-). --Rodrigó 2005. május 23., 12:59 (CEST)Válasz

Elolvatam és jól írták egyesek az origón, hogy itt meg kivánják bályegezni a kisebb egyházakat és vallásokat. Pedig ezt a nemzetközi emberjogi törvények és az alkotmányunk is tiltja. A vallást akár, egyénileg is lehet gyakorolni.

Gondolkozz!!! Nem lehet mindent, mindenütt, mindenkor! Pl. a Parlamentben vicces lenne Buddhista szertartást lebonyolítani! Nem arra való! Erről összefoglalónk: Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába Ha a Wikipédia pedig bármilyen vallásgyakorlást korlátozna, akkor ezt jelezd a területileg illetékes ügyészségen! (ki akarna a wikipédián imaházat berendezni??) Továbbá a bejelentkezésed után a Személyes lapon lehetséges ima elhelyezése is! --Rodrigó 2005. május 23., 13:15 (CEST)Válasz

Egyáltalán nem lenne vicces. Ha ott más vallások szertartásai megférnek, akkor a buddhistának is meg kell férnie. Hazánkban, meg az államhatalom egy része összefort egyes favorizált egyházakkal. Tehát a nyilvánosság ereje, sokkal célravezetőbb és hatásosabb. Egyszerűen le kell innen venni a SZABAD jelzőt és elhagyni néhány üres önreklámot a semlegességről és akkor OK minden.

Akkor jelentkezz be, és készíts javaslatot, terjeszd be angolul, várd meg az eredményes szavazást, és minden OK. Itt demokrácia van, nem zsarnokság :-D Bejelentkezésed után legalább öt sikeres szerkesztésednek kell lennie hogy szavazhass! Várom a bejelentkezésed!!!! --Rodrigó 2005. május 23., 13:38 (CEST)Válasz

Viola Zoltán 2005. május 23., 13:49 (CEST): Az ANKH...stb egy BEJEGYZETT, több éve mukodo egyház! örömmel udvözlöm a javaslatot hogy ennek ellenére törölni akarjátok, mert ez PRECEDENS lesz arra nézve, hogy nem attol fugg a wikipédiaban hogy egy egyhaz megmaradhat-e cikként, hogy most alapitják-e, hogy interneten alapitották-e, stb, hanem egyszeruen ha egyház, akkor nem valo a wikipédiába! Támogatom hogy töröljétek, csakugy mint a Romai Katolikus Egyhazat, a Református egyhazat, s általában minden egyházat! éljen a vallásmentesség! Szabaditsuk meg a Wikipédiat a vallások mocskátol!! Igaz, akkor a wikipédia nem lesz semleges, hanem ateista. De én azt igazán nem bánom majd!Válasz


Na, erről írtam az előbb a Portán, gratulálok! (JDM). 2005. május 23., 13:53 (CEST)


Google rákeresés[szerkesztés]

Googla rákeresé hatására jelenleg már a Wikipédia a 2. feldobott lap. Valami ilyesmi volt a cél tudtommal.

Potenciálisan másolt anyag[szerkesztés]

A szócikkben Damibot egy automatikusan lefolytatott vizsgálat során egyezés(eke)t talált egy külső forrásban is megtalálható szöveggel. Kérlek vizsgáld meg az egyezéseket, és a szócikket, és döntsd el, milyen további akció szükséges, hogy az esetlegesen fennálló jogilag tisztázatlan állapot megszűnjön.

Ha az egész szócikk egy külső forrásból származik, helyezd el rajta a {{jogsértő}}(?) sablont, és jelezd az egyezést a megfelelő oldalon.

Ha csak a szócikk egy része származik külső forrásból, távolítsd el a jogilag tisztázatlan részt a cikkből, vedd le a szócikkről a figyelmeztető sablont, és töröld a vitalapról is ezt a figyelmeztetést.

Ha az egyezés minimális, fontold meg az egyező mondatok átfogalmazását, a sablont távolítsd el a szócikkről, és a figyelmeztetést innen a vitalapról.

Ha a szócikk szabadon felhasználható forrásból származik (például egy közkincsnek számító lexikonból, mint a Pallas), vagy az egyező mondatok nem jogsértőek, akkor távolítsd el a szócikkről a sablont, és jelezd a bot naplójában is ezt a tényt.

Ha úgy érzed, a külső forrásnak a Wikipédia lehetett a forrása, és az nem felel meg a felhasználási feltételeknek, kérlek jelezd az adminisztrátoroknak, ha a külső forrás megfelel a felhasználási feltételeknek, távolítsd el a szócikkről a figyelmeztető sablont, és jelezd ezt a bot naplójában.

Az egyezést egy robot találta, így annak pontosságában lehetnek hibák. Kérlek ötleteiddel, javaslataiddal, az esetleges hibákkal, vagy téves találatokkal kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot a bot gazdájával.

Alább találhatóak a szócikk és a külső források egyezései:

  • yahoo - http://www.vitaltv.hu/index.php?akt_menu=105
    • 1999-től jogilag bejegyzett egyház, a bemutató leírásai alapján több mint 5000 éves múltra tekint vissza. Ősinek tekintett tanaik akkor keletkeztek saját bevallásuk szerint, amikor még az istenek itt jártak a földön.
    • Szerintük a nagy Egyiptomban, Mezopotámiában, Kínában, Közép- Amerikában kialakult városépítő civillizációkat isteni beavatkozás segítette. Tanaikat tudományos igényességűnek tekintik.

A fenti üzenetet elhelyezte: Damibot 2007. március 6., 20:43 (CET)Válasz

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd itt az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2007. március 17., 15:14 (CET)Válasz