Vita:Ír Köztársasági Hadsereg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kavics (vita), értékelés dátuma: 2009. január 18.
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Magyarít[szerkesztés]

{{helyesírási segély}}(?) Ezzel mi a csudát csináljunk? Valahogy magyarítani kellene a nevét, hiszen vélhetően ezt ismerjük mi Ír Köztársasági Hadseregként, de ez az elnevezés sem a szócikkben, sem a wikipédiában nem fordul elő, pedig - gyanítom - ezt keresnék a legtöbben. Viszont miután megnéztem ezt: IRA (egyértelműsítő lap) már nem vagyok olyan biztos, hogy helyes lenne használni az Ír Köztársasági Hadsereg nevet... December vita 2010. március 19., 10:56 (CET)

Tettem egy kísérletet, de még mindig nem az igazi. Valahogy jelezni kellene, hogy ezt ismerjük IRA néven, de aztán hamarosan azt is jól látható helyen, hogy ugyanezen a néven van még fél tucat szerveződés, többnyire egymásból vagy egymás folytatásaiként. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2010. március 19., 17:08 (CET)

Az enwiki 2 szócikkel operál, az 1969-ig megvolt egységes Irish Republican Armyval és a szakadás utáni PIRA-val (a Provisional mellett lett még az eljelentéktelenült Official IRA). – Pagonyfoxhole 2010. április 19., 17:54 (CEST)

P. S. Amíg nem szülünk egy cikket a történelmi IRA-ról, ezt akár át lehetne nevezni annak, hiszen évtizedeken keresztül így hívtuk úgyis. – Pagonyfoxhole 2010. április 19., 17:56 (CEST)

Csörtént. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2010. április 19., 18:25 (CEST)