Vita:Épületek hőszigetelése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

nehogy töröld


mostmár nem reklám... talán ha hagynál az embernek kis időt szerkeszteni...

vagy még mindig reklám? akkor segíts szerkeszteni hogy ne legyen reklám... de ez nem reklám ha tárgyilagos szócikk..

rengeteg hasznos információval és szeretném szerkeszteni jobban... de így hogy??? nincs ilyen szócikk.... talán nem ártana ha lenne


van jogosultságom a megjelenítéshez...


most mivan????


már leirtam hogy nem jogsértő... nem kéne reagálni?

na most van kész

Ez így hasznos információt tartalmaz.


Szia! Nincs semmi veszve, várj egy kicsit Föld-lét vita 2010. október 1., 06:53 (CEST)

Én vagyok a hoszigeteles-szigeteles.com tulajdonosa, hol tudoma jogosultságomat beállítani?

új cím kellene[szerkesztés]

Nagyon indokoltnak tartom a szócikket épületek hőszigetelése címre nevezni. Gondoltam azért előbb megkérdem. Föld-lét vita 2010. október 5., 13:26 (CEST)

Nem kell másik cím[szerkesztés]

Nem kell másik cím, mert a hőszigetelés, egy általános megnevezés, és a cikk bővítve lesz. De azért köszi.Magyarfestek 2010. október 7., 06:18 (CEST)

A cikk bevezetője hibás, mert a ruha is egy hőszigetelő berendezés, nemcsak az épületeknél használt elemek. Föld-lét vita 2010. október 7., 10:03 (CEST)

Azóta sincs bővítve és csak az épületek hőszigeteléséről szól. Kell másik cím! Így csak kereskedelmi érdekeket szolgál. --Sepultura vita 2014. június 4., 15:56 (CEST)

azonnali-várj sablon indoklása[szerkesztés]

A cikket eredetileg én neveztem át „Hőszigetelés”-ről „Épületek hőszigetelése” címre, mert a cikk teljes egészében erről szól. Nincs értelme bővítgetni, hanem meg kell majd írni az általános „Hőszigetelés” szócikket. – Villanueva vita 2016. augusztus 13., 09:43 (CEST)

Az épületek hőszigetelése is hőszigetelés. Márpedig jelenleg átirányítás a Hőszigetelés szócikk nincs, csak átirányítás ide.

A másik: a cikk alfejezeteinek egy része külön szócikként is megtalálható. Ilyen a Hőveszteség.

Az Utólagos hőszigetelés is önálló szócikk volt eddig, én egyesítettem ezzel a szócikkel.

Az "épületek hőszigetelése" szűkebb értelemben egy szolgáltatás, egy folyamat. Ennek a cikknek erre a folyamatra kellene koncentrálnia és pl. a hőszigetelő anyagok kifejtése külön szócikkbe kerülne.--Linkoman vita 2016. augusztus 13., 15:18 (CEST)

Az „Épületek hőszigetelése” a nemzetközi WP-kban fr:Isolation thermique du bâtiment stb. címeken vannak, én már át is állítottam ezeket. Az angol Wikiben en:Building insulation cím van, ez is kifejezetten az épületek hőszigetelésével foglalkozik, de a bevezetőben megemlíti, hogy az épületeket nemcsak hőtől, de tűztől, hangtól stb. is szigetelhetik, amiket külön cikkek tárgyalnak. Az épületek hőszigetelése önmagában egy hatalmas területet ölel fel, nincs értelme mással összekeverni, pl. a hűtőgépek, melegvérű állatok, űrhajók, távfűtő vezetékek, öltözékek hőszigetelésével. – Villanueva vita 2016. augusztus 13., 16:49 (CEST)

Ahogy személygépkocsi cikkre is szükség van, nemcsak Fiatra, BMW-re és Audira, úgy szükség van egy Hőszigetelés cikkre is. Elkezdtem.--Linkoman vita 2016. augusztus 13., 19:00 (CEST)

Ez a beszéd! – Villanueva vita 2016. augusztus 13., 20:06 (CEST)