Vaginális szél

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Coitus, ókori terrakotta szobor

Vaginális szél (hüvelyi szél, flatus vaginalis latin) egy emisszió vagy levegő kilövellés a hüvelyből. Ez lehet szex közben vagy után, hiszen a behatolás alkalmával a fölösleges anyagtöbblet nyomja a hüvely falát,[1] de történhet esetleg tornázás vagy lazítás közben is. A végbél szél, flatus hangjára hasonlít. Nem tartalmaz székletből származó gázokat, és gyakran szaga sincs. Szlengben a punci puki, punci fing, hüvelyi puki, nuni puki, punipú, nunipú kifejezéseket használják rá. A népnyelv pinafingként ismeri.

A hüvelyi gázok, melyek szagosak vagy fekália tartalmúak, lehetnek a colovaginal fistula[2] eredménye, ami egy komoly probléma, egy repedés a hüvely és vastagbél között, ami lehet sebészeti beavatkozás, szülés, betegség (pl. Crohn-betegség) következménye. Ami okozhat egy húgyúti fertőzést és egyéb komoly problémákat is. Valamint lehet a belső vaginális süllyedés (?)[3] eredménye is, ami a szülés következtében alakulhat ki.[4]

Levegő kerülhet a hüvelybe az orális szex közben, ami semmilyen ismert egészségügyi következménnyel nem jár, ugyanakkor az erőszakkal felfújt hüvely légembóliát okozhat: „rendkívül kis eséllyel, de előfordulhat, hogy egy légbuborék belép a nő vérkeringésébe a méhlepényen keresztül és embóliát okoz”.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Vaginal flatulence című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]

  • Eat, Pray, Queef[1] - South Park epizód a 13. évadból