Véreskü

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Véreskü
SzerzőRichelle Mead
Eredeti címBlood Promise
Nyelvangol
Műfajurban fantasy, vámpír
SorozatVámpírakadémia-sorozat 4. kötete
ElőzőA halál csókja
KövetkezőSpirit Bound
Kiadás
KiadóAgave Könyvek
Kiadás dátuma2010. november 4.
FordítóFarkas Veronika
Oldalak száma352
ISBN978 963 9868 99 1
SablonWikidataSegítség

A Véreskü Richelle Mead amerikai írónő negyedik könyve a Vámpírakadémia-sorozatból. Először az amerikai Razorbill kiadó adta ki 2009-ben, magyar nyelven 2010. november 4-én jelent meg.

Történet[szerkesztés]

Rose, a montanai Szent Vlagyimir Akadémia dampyr testőrtanonca az érettségi előtt nemcsak a biztonságos akadémia, de az Egyesült Államok területét is elhagyja, hogy felkutassa strigává változtatott szerelmét, Dmitrijt. Az Oroszországba, Szibéria déli részére tévedt Rose-t szerelmén kívül ígérete hajtja: nem hagyhatja életben az élőhalottá, kegyetlenné vált kedvesét. Meg kell ölnie őt.

Oroszországban azonban minden más, mint az óceán másik oldalán. Rose nemcsak strigákba botlik, de találkozik a morák ember-szövetségeseivel is, az Alkimistákkal, megismerkedik Dmitrij családjával, összefut egy lélekmágus–árnyék csókolta kötelék-párossal, ráadásul állandóan a nyakán lóg egy vélhetően illegális kereskedelmet folytató, láthatóan kivételes hatalommal bíró üzletember is, Abe Mazur.

Hazai fogadtatás[szerkesztés]

A rajongók és a blogszféra A halál csókja után ezt a könyvet is nagy lelkesedéssel fogadta,[1] bár a monumentálisabb részek visszafogottsága miatt pár helyen megemlítették, hogy Mead érezhetően a következő részre tartogat nagy meglepetéseket.[2]

Magyarul[szerkesztés]

  • Véreskü. Vámpírakadémia IV. (Blood Promise); ford. Farkas Veronika; Agave Könyvek, Bp., 2010 ISBN 978-963-9868-99-1

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Francica blogger: Richelle Mead: Véreskü. francicaval-olvasva.blogspot.com. [2016. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. július 18.)
  2. Katamanó blogger: Richelle Mead: Véreskü. katamano.blogspot.com. (Hozzáférés: 2017. július 18.)[halott link]

További információk[szerkesztés]