U Make Me Wanna

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Jadakiss feat. Mariah Carey
U Make Me Wanna
kislemez a(z) Kiss of Death albumról
Megjelent 2004
Formátum CD kislemez, 12" bakelit kislemez
Stílus Hiphop/R&B
Hossz 4:53
Kiadó Interscope
Szerző Mariah Carey, Jadakiss, Scott Storch
Producer Scott Storch
Helyezések
  • #21 (USA)
Jadakiss-kronológia
Miss You
(2003)
U Make Me Wanna
(2004)
Mariah Carey-kronológia
Miss You
(2003)
U Make Me Wanna
(2004)
It’s Like That
(2005)

A U Make Me Wanna Jadakiss amerikai rapper és Mariah Carey énekesnő dala, mely Jadakiss második szólóalbumán, a Kiss of Deathen hallható. 2004-ben jelent meg, az album harmadik kislemezeként; Jadakiss harmadik, Mariah huszonhatodik Top 40 dala volt az Egyesült Államokban. A keleties stílusú dal producere Scott Storch volt.

Jadakiss és Carey korábban két dalon dolgoztak együtt: a Honey Bad Boy remixén (melyben Jadakiss a The Lox tagjaként szerepelt), és a Miss You-n, mely Carey Charmbracelet című albumára készült (2002), végül azonban csak később jelent meg. Később ismét együtt dolgoztak a We Belong Together című Carey-dal DJ Clue által készített remixén (2005). A U Make Me Wanna az egyetlen Jadakiss-Carey együttműködés, ami szerepel Jadakiss egy albumán, és ami nem szerepel Carey egyik albumán sem.

A dal refrénjét Mariah találta ki; amikor meghallotta a dal instrumentális változatát, spontán elkezdte énekelni, hogy K-I-S-S me.[1]

Fogadtatása[szerkesztés]

A dal már 2004 júniusától letölthető volt, de csak novemberben került fel a Billboard Hot 100 slágerlistára, a 75. helyre. A 26. helyig kapaszkodott fel a slágerlistán, ezzel az album többi kislemezéhez mérten közepes sikere volt: az első kislemez, a Time’s Up nem került be a Top 40-be, a második, a Why pedig majdnem bekerült a Top 10-be. A U Make Me Wanna a Billboard Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks slágerlistáján a Top 10-be került. Mivel az Egyesült Államokban nem jelent meg kereskedelmi forgalomba kerülő kislemezen, a slágerlistás helyezését csak a rádiós játszásoknak köszönhette. A dal tizenhárom hétig maradt a Hot 100-ban.

Videoklip és remixek[szerkesztés]

A dal videoklipjét Sanaa Hamri rendezte, és a Los Angeles-i Prey Clubban forgatták. A klipben Jadakiss egy nyaralóban látható egy nővel; Carey csak a klip végén szerepel, egy csapat embernek énekel. Mariah akarta a női főszerepet játszani a klipben, de a menedzsmentje nem engedte.

Helyezések[szerkesztés]

Slágerlista (2004) Legmagasabb helyezés
USA Billboard Hot 100 21
USA Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs 8
USA Billboard Hot Rap Tracks 9
USA Billboard Rhythmic Top 40 34

Jegyzetek[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap