Traffic Giant

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Traffic Giant
Fejlesztő Jowood
Kiadó Jowood
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum 2000
Műfaj Gazdasági szimulációs játék
Játékmódok
Korhatár nincs
USK-besorolás USK 0
Adathordozó CD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Microsoft Windows 95/98, Pentium 233 MMX (vagy 100% IBM kompatibilis), 32 MB RAM, 2 MB-os Videókártya, CD-ROM-meghajtó, egér, DirectX 7.0
A Traffic Giant weboldala

A Traffic Giant az osztrák Jowood 2000-ben megjelent városi tömegközlekedés-szimulátor videójátéka. Grafikája 2-D izometrikus. Támogatása nem volt hosszú és második része sem jelent meg. A játékosoknak jelenleg is van egy erős közösségük. grafikája nagyon részletes, a legrészletesebb a műfajon belül. Létezik hozzá egy nem hivatalos térképszerkesztő, amit nem hivatalosan újonnan kiadtak. Ezzel az aktív játékosok új térképeket hoznak létre még mindig.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékban az a célunk, hogy egy városban kiépítsük és üzemeltessük a tömegközlekedést. Ehhez autóbuszok, villamosok, elővárosi vonatok, függővasút (Hasonló, mint a Wuppertali függővasút) és maglev áll rendelkezésünkre. Az elszállított utasok után pénzt kapunk, amikből további járműveket vásárolhatunk. Az utasoknak konkrét utazási céljuk van, a lakótelepekről a gyárakba, üzemekbe tartanak. Így nem elég csak elszállítani őket, a járművek útvonalát és megállóit pontosan meg kell határozni. Ehhez egy térkép is segítséget nyújt.

Nehézség[szerkesztés]

A játék nehézsége változtatható, így bármilyen korosztály tud vele játszani. A kampány módban a 15 küldetést arany, ezüst és bronz értékeléssel fejezhetjük be. A kampányok célja a megadott mennyiségű utas elszállítása, pénz megkeresése vagy százalékos arányban megadott lefedettség kiépítése határidőn belül. Nehézségnek konkurenciát is állíthatunk be.

Új kiadás[szerkesztés]

A játék 2012-ben újra megjelent, az új változat már gond nélkül fut Windows 7 rendszerrel is és további 15 kampányt tartalmaz új épületekkel és célokkal.

Gépigény[szerkesztés]

Hasonló játékok[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]