Szerkesztővita:Orban Dani/Aqualand

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Aqua Land Termál- és Élményfürdő Ráckeve városában található. Ráckeve a Csepel-sziget déli részén, a Ráckevei-Duna partján,  Budapesttől mintegy 50 kilométerre délre fekszik.

Földrajzi elhelyezkedés, megközelíthetőség[szerkesztés]

A park környezete festői és nyugodt, a Ráckevei Duna-ág partján fekszik. Ez a helyszín tökéletes választás a szabadidős tevékenységek és a vízi szórakozás szerelmeseinek, akik egyaránt élvezni fogják a város szépségeit és a park/fürdő számtalan szórakoztató lehetőségét.

Ráckeve legfontosabb közúti megközelítési útvonala a Csepel-sziget fő gerincútjának számító 5101-es út, ezen érhető el Budapest és az M0-s autóút felől éppúgy, mint a Duna bal parti településeit a fővárostól délre összekapcsoló 51-es főút kiskunlacházi szakasza irányából. Szigetszentmártonnal az 51 107-es, Makáddal az 51 112-es, Lórévvel pedig az 51 113-as számú mellékút köti össze. Közösségi közlekedéssel a legegyszerűbben az egykori budapesti közvágóhídtól, a mai Közvágóhíd HÉV-állomástól induló H6-os HÉV-vel érhető el, melynek itt van a külső végállomása.

A komplexum a HÉV végállomástól kb. 300 méterre található. A főútról (Kossuth Lajos utca) jobbra tartva egy lejárón keresztül érhető el a két bejárattal rendelkező létesítmény. Az egyik lejárat a fürdő főrecepciójához, ingyenes parkolójához visz, a másik a saját szálláshelyként üzemeltetett Thermal Camping/Faházas Villapark recepciójához vezet, érintve a szintén saját üzemeltetésben működő Tókert Csárda főbejáratát.

Az Aqua Land Termál- és Élményfürdő komplexuma közel 5 hektáron terül el, és lehetőséget nyújt a termálvíz és gyógyvíz gyógyító hatásainak élvezetére, mind beltéri, mind kültéri részlegen. Az egyes részlegek folyamatos vagy időszakos üzemelésével biztosítják az évszaknak megfelelő wellness élményeket és programokat.

Aqua Land Termál-, és Élményfürdő  fürdő részlege és kemping részlege ötcsillagos minősítéssel rendelkezik.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület szakmai stábja a fürdőnek 2016-ban adta át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

 2023.-ban a kempinget négy csillagosra értékelte.Ennek eredményeképpen a Thermal Camping Aqua Land lett Magyarország 6. ilyen magas besorolású kempingező helye.

A komplexum története, múltja[szerkesztés]

1973-ban az olajkutató vállalat olajkutató fúrásokba kezdett a területen, viszont olaj helyett termálvíz tört fel. A kút körül kialakított betonteknőben előszeretettel mártóztak a helyiek és sorra fedezték fel a fürdőzés gyógyító hatásait. 1975-re a Vízügyi Vállalat beruházásában megépült a termál strand két ülő-, és egy gyermekmedencével. Az 1980-as évek elejére üvegszálas rendszerű fedett uszoda és két szauna is épült. A rendszerváltás után a helyi önkormányzaton belül, bérlők bevonásával üzemelt a fürdő, mely az 1990-es évek végére,  fejlesztések hiányában  jelentősen amortizálódott. A 2000-es évek elejére a létesítmény üzemeltetése ellehetetlenült, melynek következtében elsőként a fedett részleget, későbbiekben a szabadtéri strandot is bezárták. Az értékek nagy része megrongálódott vagy eltűnt, a létesítmény nagy része bontásra lett ítélve.

A bezárással egy időben Ráckeve Város Önkormányzata nyilvános, bárki számára elérhető pályázatot hirdetett a terület hasznosítására vonatkozóan, több alkalommal is. Kezdetben nem voltak érdeklődők, illetve olyan külföldi befektetők jelentkeztek, akik nem fürdőként hasznosították volna a területet.

A területet jelenleg is tulajdonló és üzemeltető Karczagi Család, a Szigetszentmiklóson 1994 óta üzemelő egységében fedett uszoda, élményfürdő, szabadtéri strand, csúszdapark, fitness központ és panzió szolgáltatások üzemeltetésével foglalkozott. Az ottani üzemeltetési tapasztalatok és tudás birtokában adta be pályázatát a ráckevei terület öt éves, nagy mértékű fejlesztésére vonatkozóan. Az akkori testület a pályázatot egyhangúlag elfogadta, melynek eredményeként az Önkormányzat 2005. márciusában együttműködési megállapodást kötött a családdal.

2005. április 28-án az Uniós jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve a régi medencék vízforgató berendezéssel lettek felszerelve és megkezdődtek a fejlesztések. 2005. tavaszán az építési engedély birtokában elkezdődött a csúszdarendszer megépítése. Néhány hónap elteltével, 2005. júliusában a Vendégek részére átadásra került a Csúszdapark. 2005. őszén kezdetét vette a szabadtéri élménystrand megépítése. 2006. augusztusában átadásra kerültek az élménystrand új medencéi: úszómedence, sodrófolyosó, vízi röplabdamedence, családi-, és gyermekmedence, termálvizes élménymedence, valamint a Vízi Bár.  2006. őszén sor került a Fedett Fürdő felújítására. A Szaunavilág újjáépítésének éve 2006 volt, mely új formájában, 2007. október 19.-én került átadásra.

2008-ban a Thermal Camping és a Faházas Villapark beruházások megvalósítására került sor. Megőrizve a természeti adottságok egyediségét, megóvva az őshonos fákat és növényeket, teljes kikapcsolódásra alkalmas szálláshelyek kerültek kialakításra.

2010-ben megépült a Thermal Camping és a Faházas Villapark recepciója, továbbá 2010-ben megkezdődött a hotel és a kapcsolódó étterem kivitelezése: 2011. áprilisában átadásra került a Hotel Termálkristály Aqua Land ( Új nevén Session Hotel.)

A komplexum a jelenlegi üzemeltetés irányadó elképzelései szerint folyamatos fejlesztésen megy keresztül. A kezdeti állapotokhoz képest látványos változástatásokon esett át a teljes szabadtéri terület. A medencékre új burkolatok kerültek, a környezet, a park is jelentősen megváltozott. Itt is kiemelt figyelmet fordítottak a növényzet, a fák megóvására, a példányok bővítésére, a szezonális növények megjelenítésére. A szaunák száma és mérete bővült, az előtér szépült és új szolgáltatások kerültek kialakításra, bevezetésre.

Aqua Land Termál-, és Élményfürdő főszezonban számos attrakcióval rendelkezik, ideértve a csúszdákat, vízi játékokat, medencéket és más szórakoztató vízi tevékenységeket. A park területén található termálvizes élménymedencék, gyógyvizes ülőmedence, sportmedencék (és az épülő japán medence) is rendelkezésre állnak. Játszótér, sportpályák, vendéglátó egységek és közvetlen kertkapcsolattal elérhető, egész évben üzemelő szálláshelyek biztosítják a komplex kikapcsolódás élményét.  

Szolgáltatások, tevékenységek[szerkesztés]

Utó-, és előszezonban a Fedett Fürdő-, a Vitál Központ és két kültéri medence (Kevei Gyógyvizes ülőmedence, Caracalla termálvizes élménymedence) üzemelnek. Egész évben elérhető szolgáltatás az Aqua Cinema, azaz vízi mozi a Caracalla termálvizes élménymedencében. A Magyar Fürdőszövetség tagjaként évente több alkalommal is csatlakoznak különböző rendezvényekhez, aktivitásokhoz, mint pl. Strandok éjszakája, Szaunázók Hétvégéje. A Magyar Szauna Szövetség tagjaként, szoros szakmai kapcsolatot ápolnak a szakma hazai és nemzetközi képviselőivel. A fürdő helyszínként szolgál országos szaunamester bajnokságoknak, de évente több alkalommal saját szervezésű rendezvényeket is tartanak. A kemping és a strand területe változatos, évről-évre visszatérő rendezvények helyszíne, mint. pl Bud Spencer és Terence Hill rajongói találkozó, Pölöskei Strand Road Show.  A bevizsgált Kevei Gyógyvízre épülő gyógyászati szolgáltatások akár OEP támogatással is igénybe vehetők. Szakképzett masszőrökből álló stábjuk közel negyvenféle masszázs szolgáltatást kínál az alapelemek ihlette masszázstermekben. Egyedülálló a térség kínálatában a tradicionális thai masszázsok, melyeket thai masszőrük végez. A területen többféle vendéglátóegység működik. Egész évben üzemelnek: Mediterrán Bisztró, Tókert Csárda, Caracalla Bár. Nyáron, főszezonban üzemelnek: Beach Club – Vízi Bár, Thermal Sound pult, Ízek Utcája, ajándéktárgy pavilon.   Egész évben elérhető, termális élményeket kínáló ajándékutalványokat, élményutalványokat kínálnak a figyelem és az egészségmegőrzés jegyében. A fürdő vezetése a társadalmi szerepvállalás jegyében támogatja a helyi-, és környező intézmények rendezvényeit, sportegyesületeket. Évente egy alkalommal, a Víz Világnapja alkalmából iskolásokat fogad tanulmányi kirándulás céljából.  

Természeti kincsük, a kevei gyógyvíz[szerkesztés]

Az Aqua Land területén található, 1973-ban fúrt kút, 1040 m mélységből feltörő 47 Celsius fokos gyógyhatású termálvizét az ÁNTSZ keretein belül működő Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság – tekintve, hogy a víz hőmérséklete eléri a meghatározott 30 Celsius fokot és ionösszetétele az 1000 mg/liter határértéket meghaladja – termális ásványvízzé, majd a 2007. év folyamán lezajlott hosszú kutatómunka és laboratóriumi vizsgálatok alapján 2007. december 06-án gyógyvízzé nyilvánította.

A ráckevei gyógyvíz, magas nátrium és hidrogénkarbonát tartalma valamint hőfoka miatt, főként mozgásszervi problémák esetén nyújt segítséget. A fürdőben két gyógyvizes medencével várják a vendégeket: III-as számú kültéri medence a Tókert Csárda szomszédságában található, a másik pedig Fedett Fürdőben, ahol a gyógyvizes pezsgést, élményelemekkel színesítik. Gyógyvizes gyógyászati szolgáltatásaik OEP beutalóval is igénybe vehetők.


Biológiai hatásai[szerkesztés]

Kitágítja az ereket, az így kialakult vérbőség javítja a helyi anyagcserét, gyorsabban hatnak a szövetek számára hasznos anyagok érkezését és gyorsítja a szervezet számára nem kedvező anyagok – pl. gyulladásos termékek – eltávozását. A szervek vérbősége szintén javítja a szervek anyagcseréjét, működését. A meleg hatására az izomzat tónusa csökken, ennek következtében a fokozott izom tónus okozta fájdalmak mérséklődnek, az érintett ízületek mozgáspályája javul. A meleg hatására fellazul a kötőszövet is, s ez is – megfelelő tornakezelés mellett – javítja, növeli az ízületi mozgást. A kémiai analízisben a nyomelemek közül a metabórsavat és a metakovasavat mutatták ki. A metabórsavnak a csontképzésben van szerepe, hiánya esetén a kalcium és magnézium ürítés fokozódik, amely növeli a csonthiány esélyét. A metakovasav biológiai hatására vonatkozóan kevés irodalmi adat áll rendelkezésre. Egyes vélemények szerint elsősorban a bőrre hat, javítja a bőr regeneráló és ellenálló képességét, csökkenti a bőrviszketést, a bőrt feszesebbé teszi. Egyes irodalmi adatok a metakovasavnak gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak.


A biológiai hatásokat figyelembe véve a következő esetekben javasolt a fürdőkúra[szerkesztés]

Porckorong bántalom, gerinckopásos megbetegedés, végtagízületi kopás, idült lágyrész reumatizmus, íngyulladás, ínhüvelygyulladás, nyálkatömlő gyulladás, szalag gyulladás, idült ízületi belhártyagyulladás, idült tenisz vagy golf könyök, csontok mészhiánya, idült petefészek gyulladás, idült méh körüli gyulladás, idült prosztatagyulladás, idült bőrgyulladás, pikkelysömör. Ízületi mozgáspálya beszűkülés előkezelése, műtétek és sérülések utókezelése.


A fürdőkúra ellenjavallatai[szerkesztés]

Elégtelen, szabálytalan szapora szívműködés, szívizomelhalás után 3 hónapig, gyakori szív koszorúér megbetegedés, nehezen beállítható magas vérnyomás, visszérgyulladás, heveny mozgásszervi megbetegedés, heveny belső szervi megbetegedés, csontvelő gyulladás, tuberculosis, rosszindulatú daganatos megbetegedés, lázas megbetegedés, hőemelkedés, izomgyengeséggel járó izombetegségek, sclerosis multiplex heveny állapota, fertőző megbetegedés, elmebetegség, előrehaladt arteriosclerosis, leromlott általános állapot, vizelet vagy széklettartási képtelenség.

Attrakciók és Szolgáltatások[szerkesztés]

Az Aqua Land Termál- és Élményfürdő széleskörű vízi attrakciókat kínál látogatóinak, melyek élvezetes kikapcsolódást és szórakozást ígérnek. Az alábbiakban néhány kiemelt attrakció kerül bemutatásra:

Aqua Cinema - Vízi Mozi Élmény[szerkesztés]

Az Aqua Land egyik jellegzetes szolgáltatása az Aqua Cinema, mely egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. A termálvízben elhelyezkedve filmeket nézhetnek a vendégek, miközben relaxálnak és élvezik a környezet nyújtotta kényelmet.

Hogyan működik?[szerkesztés]

Az Aqua Cinema szolgáltatás a Caracalla termálvizes élménymedencéhez kapcsolódik. A medence partján elhelyezett óriásvászonra vetítik a különböző filmeket, így a vendégek a természet közelségében élvezhetik a mozi élményét.

Filmválaszték és Programok[szerkesztés]

Az Aqua Cinema rendszeresen vetít különböző filmeket és műsorokat, amelyek széles skáláját kínálják a népszerű mozifilmeknek és más szórakoztató tartalmaknak.

Élmény és Kényelem[szerkesztés]

Az Aqua Cinema nemcsak a filmnézés élményét kínálja, hanem egyedülálló kényelmi és kikapcsolódási lehetőséget is biztosít a vendégeknek. A termálvízben való pihenés közben élvezhetik a filmeket és a környezet nyújtotta kényelmet.

Szabadtéri Medencék és pihenőterületek[szerkesztés]

Az Aqua Land Termál- és Élményfürdő kényelmes medencéket és pihenőterületeket kínál a látogatóknak, ahol kellemesen pihenhetnek és élvezhetik a napsütést. A parkban számos különféle vízi attrakció található, melyek ideálisak a kikapcsolódásra és szórakozásra. A gyerekek számára kialakított gyermekmedence és játszótér biztonságos és szórakoztató környezetet nyújt a vízi játékok és kalandok felfedezéséhez.

A parkban található gyermekmedence ideális a legkisebbek számára, melyben különféle élményelemek, például kalózhajó, vár és csúszda szórakoztatják a gyerekeket. A termálvizes családi élménymedence pezsgőágyakkal és vízigombával rendelkezik, biztosítva a kellemes pancsolást és kikapcsolódást. A háromsávos úszómedencében nyáron is lehet úszni és felfrissülni.

A parkban található sportmedence röplabdapályával és kalandpályával is szórakozási lehetőséget kínál, emellett hidegvizes medence is rendelkezésre áll a hűsítő-frissítő élmények kedvelőinek. A csúszdaparkban különféle csúszdák találhatók, melyek használata korhatárhoz és testmagassághoz kötött.

A termálvizes élménymedence és a Vízi Bár kényelmes pihenést és kikapcsolódást nyújt a látogatóknak. A Caracalla termálvizes élménymedence a fürdő csendesebb részén helyezkedik el, ideális hely a nyugalomra és a pihenésre. A Kevei gyógyvizes ülőmedence gyógyulási lehetőséget biztosít a mozgásszervi problémákkal küzdők számára. Fontos megjegyezni, hogy a gyógyvizes medencét csak 14 éven felüli vendégek használhatják, és OEP beutalóval is igénybe vehetőek a gyógyászati szolgáltatások.

Vitál Központ - Egészség és Wellness[szerkesztés]

Az Aqua Land Termál- és Élményfürdő Vital Központja számos egészségmegőrző és wellness szolgáltatást nyújt a látogatóknak. A központ lehetőséget biztosít a test és lélek kényeztetésére, valamint az egészség és az aktív életmód támogatására. Szaunáikban a vendégek relaxálhatnak és megtisztulhatnak, melyek hozzájárulnak a test méregtelenítéséhez, a bőr tisztaságának megőrzéséhez és a stressz csökkentéséhez.

Tenebris szauna[szerkesztés]

Tenebris szaunájuk 45 fő befogadására alkalmas, 94-100°C-os hőmérsékleten 10-30%-os páratartalom mellett gondoskodik a teljes szaunaélményről. A hagyományos szaunakultúra jegyében megrendezésre kerülnek fürdőruhamentes szaunaestek is.

Tenebris szaunájukban a helyszínnek megfelelően kialakított hangulatvilágítás teszi teljessé a képzett szaunamesterek által bemutatott, showelemekkel fűszerezett felöntéseket, programokat, szaunalepedővel és szaunaruhában használható az egészséges szaunázás jegyében.

Solaris szauna[szerkesztés]

Szakaszosan üzemelő, 35 férőhelyes klasszikus finn szaunájukban szakképzett szaunamesterek várják a vendégeket egyedi programokkal.

Ebben a szaunában 94-100°C-os hőmérsékleten, 15-30%-os páratartalom mellett adhatjuk át magunkat a szaunázás nyújtotta élményeknek.  Kizárólag fürdőruhamentes formában, szaunalepedőben vagy szaunaruhában használható az egészséges szaunázás jegyében.

Szaunák[szerkesztés]

Dolium szauna[szerkesztés]

Az Aqua Land Termál- és Élményfürdő Dolium szaunája különleges kialakítású, hordó formájú, és egyedi fényjátékkal varázsolja vonzóvá. 90-100°C-os hőmérséklettel és 10-30%-os páratartalommal. Ebben a szaunában fürdőruhában is lehet szaunázni, ami tovább növeli a kényelmet és a kikapcsolódást.

Infraszauna[szerkesztés]

Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten, 40-60°C között biztosítja a szaunázás jótékony hatásait. Működési elve eltér a hagyományos szaunákétól, mivel az infrasugarak behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel a testet. Az infraszauna hasonlóan hatékony, mint a finn szaunák, de a keletkező verejték nagyobb része víz, kevesebb szerves anyagot tartalmaz. Ezáltal kedvezőbb hatású lehet például a fogyókúra és az alakformálás szempontjából. Emellett sejtregeneráló és pórustisztító hatása van, és látványosan javítja a bőr állapotát.

Gőzkabin[szerkesztés]

A gőzkabinban a pára és a meleg levegő körül veszik testünket, nyugtatják idegeinket, kitisztítják légútjainkat, pezsdítik vérkeringésünket, bőrünket vitalizálják. A gőzfürdő meleg párájában a levegő páratartalma elérheti a 95-100%-ot, míg a hőmérséklet 30-34°C között marad.  A gőzkabinban töltött idő nemcsak relaxál és feltölt, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.  A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, és azok is szívesen használják, akik a finn szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól.

Tepidárium[szerkesztés]

A tepidárium egy olyan langyos melegedőhelyiség, amelyben a mozaikcsempével kirakott falakat, kőágyakat és padlót az emberi testtel közel azonos hőmérsékletűre fűtik fel.

A kellemes testmelegben a testünk annyi meleget ad le, amennyit felvesz, a hőfelvétel-leadás pedig méregtelenít, oldja a stresszt, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert.

Tepidáriumunk jótékony hatásait 30-34°C-os hőmérsékleten, 35%-os páratartalom mellett élvezhetjük.

Sószoba[szerkesztés]

A természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája, ahol a sóbarlang mikroklímáját kősóval borított falakkal szimulálják. Segíti az ellazulást, a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre.

A sókabin kellemes 20-24°C-os hőmérsékleten 55-75%-os páratartalommal gyógyító kikapcsolódást nyújt.

Hidegvizes csobbanómedence[szerkesztés]

Ez a medence ideális a szaunázás és zuhanyzás utáni felfrissülésre. Rendelkezik hidegvizes nyakzuhannyal, amelyet kézi vezérléssel lehet működtetni. A hidegvizes csobbanómedence segít a test és az idegek frissítésében.

Termálvizes ülőmedence[szerkesztés]

Ez a medence egyedi hangulatával és mozaikcsempével burkolt felületével tökéletes hely a kikapcsolódásra. Fedett kialakításának köszönhetően akár rossz idő esetén is élvezhető.

Kneipp taposó[szerkesztés]

A Kneipp-taposó egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent.

A részekre osztott Kneipp medencében hideg illetve meleg vizes egységek váltják egymást, aljukon pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is.

Fedett fürdő bemutatása[szerkesztés]

A fedett medencék különféle lehetőségeket kínálnak, ezek közé tartozik a négysávos feszített víztükrű úszómedence, a családi élménymedence és a gyógyvizes élménymedence, amelyek ideálisak a kikapcsolódásra és sportolásra egyaránt.

Úszómedence[szerkesztés]

Négysávos feszített víztükrű, 18 méter hosszú úszómedence, 27°C-os vízhőmérséklettel. 14 év alatti, valamint úszni nem tudó személy csak szülő vagy úszásoktató felügyelete mellett tartózkodhat a medencében.

Családi termálvizes medence[szerkesztés]

Családi medencéjük 33°C-os vízhőmérsékletével, 90 cm-es mélységével ideális az egész család számára. A medencében vezérelhető pezsgő ülőfürdő és hidromasszázs is megtalálható.

Kevei gyógyvizes élménymedence Élménymedence 38°C-os gyógyvízzel (tangentoros vízsugárral, vízköpőkkel, buzgárokkal). Az érvényben lévő szabályok szerint a gyógyvizes medencét csak 14 éven felüliek használhatják.

Masszázs és Kényeztető Kezelések - Masszázsvilág[szerkesztés]

Az alapelemek és a Fém inspirálta masszázstermek helyezkednek el. Kínálatukban szerepelnek a klasszikus, wellness és sportmasszázsok, valamint keleti masszázstípusok és gyógykezelések is.

A masszázsoknak pozitív hatása van az izmokra, a bőrre és a vérkeringésre, valamint jótékony hatással vannak az idegrendszerre is. Az izmok feszültségét oldják, erősítik a szervezet védekezőképességét, így teljes regenerációt biztosítva a testnek és a léleknek.

Vendéglátóegységek[szerkesztés]

Az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő   különféle étkezési lehetőségeket biztosít a látogatók számára. A park területén több étterem, büfé és italbár található. Néhány főbb étkezési helyszín:

Caracalla Bár:[szerkesztés]

A Caracalla Bár strand/park területén található. Itt a vendégek különféle frissítő italokat és koktélokat találnak, ideértve a gyümölcsleveket, üdítőket és alkoholos italokat is. Az Aqua Cinema szolgáltatáshoz mozis csemegéket kínálnak, mint pl. popcorn, nachos.

Mediterrán Bisztró:[szerkesztés]

A Mediterrán Bisztró a Fedett Fürdőben található. Standard kínálatban streetfood és fastfood ételek találhatók.

Tókert Csárda:[szerkesztés]

A Tókert Csárda autentikus magyar konyhájáról ismert, ahol a tradicionális magyar ételeket és fogásokat kínálják, így lehetőség nyílik az ízletes helyi ételek megkóstolására.

Szálláslehetőségek az Aqua Land Ráckeve területén[szerkesztés]

Thermal Camping[szerkesztés]

A kemping területén sátrak vagy lakókocsik helyezhetők el, és számos szolgáltatás, mint például zuhanyzók, mosdók. konyha, mosógép, bográcsozóhely állnak rendelkezésre a vendégek számára.

Faházas Villapark[szerkesztés]

A park területén apartmanházak is elérhetők olyan vendégek számára, akik egyedi és hangulatos szálláslehetőséget keresnek. Az apartmanokban hálószobák, fürdőszobák, konyha és nappali terület, valamint terasz található.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

https://publikacio.uni-eszterhazy.hu/3210/1/159-175_Miskei.pdf

http://users.atw.hu/kevei/ahevjovoje.htm

https://www.termalfurdo.hu/furdo/aqualand-rackeve-162/gyogyviz

https://www.utazzitthon.hu/latnivalo/rackeve/aqua-land-termal-es-elmenyfurdo-rackeve-1582

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1ckeve

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szauna

https://tourinformrackeve.hu/kisterseg/

http://www.jgypk.hu/tamop13e/tananyag_html/wellness/az_svny_terml_s_gygyvizek_terpis_hatsai.html

https://termalonline.hu/tag/termalviz-hatasa

https://www.termalfurdo.hu/tudastar/fogalomtar/furdozes-hatasa-a-szervezetre-8

https://termalonline.hu/programajanlo/rackevere-is-erdemes-ellatogatni-a-viz-vilagnapjan

http://efrirb.antsz.hu:7778/ogyfi/asvanyviz.jsp

https://www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/a_szauna_hihetetlen_hatasai

https://gyogyplaza.hu/gyogyplaza-hu-szauna-hatasai/

https://zsuatelier.com/skinhealth/a-szaunazas-jotekony-hatasai/

További információk[szerkesztés]

https://aqualandtermal.hu/

http://www.rackeve.hu/