Szerkesztővita:ForOrbanKaroly

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt ForOrbanKaroly 9 évvel ezelőtt a(z) Hasznos funkciók témában


Köszöntlek a Wikipédia szerkesztőségében, kedves ForOrbanKaroly !

Az oldalsó menüben az Első lépések és Segítség pontokra kattintva fontos tájékoztatókat találsz az elinduláshoz. Ezek a „kék linkek” a Wikipédia-beli szerkesztés sajátosságairól szóló ismertetőkhöz visznek téged. Ott megismerheted az itteni szokásokat és elvárásokat is.

A Kocsmafal nevű belső fórumon veheted fel a kapcsolatot szerkesztőtársaiddal.
A kezdetekhez egy személyes segítőtársat, mentort pedig ide kattintva kérhetsz.

Jó munkát és hasznos szórakozást!

Non-Hungarian speakers, please click here! Sir Morosus vita 2014. december 18., 16:03 (CET)Válasz

Udvozlet Mindenkinek aki olvassa ezt az oldalt.

Teljesen uj a vagyok a Wikipedian. Registraltam magam mert Orban Karoly oldala modositast kivant. Ezeket a modositasokat Orban Karoly fia d'Orban Pal kerte hogy segitsek neki mert nem nem tul jaratos a magyar kifejezesekben. Nevem Bihary Laszlo, Orban Karoly leanya Orban Maria ferje. En megcsinaltam a modositasokat de az uj valtozat meg mindig elenorzesre var.

A kerdesem hogy kb. mikor fog atvaltozni az oldal az uj verziora? A masodik kerdesem az lenne hogy ha volna valaki aki at nezne az uj modositasokat hogy nincs e ott valami ami en esetleg kihagytam volna.

Tisztelettel Bihary Laszlo lesliebihary@nyc.rr.com 212-744-7946

Ellenőrzés, változtatás[szerkesztés]

Tisztelt Bihary Úr!

A változtatások lehet, hogy napok vagy hetek után lesznek MINDENKINEK láthatók.

Bármelyik címszónál hasznos, ha fent megnyomja a Vitalap feliratú gombot, ott leírhatja, hogy mit talál hibásnak a címszóban, és ez – tudtommal – a mentés után (!) azonnal látható az egész világon.

Tisztelettel: --Sir Morosus vita 2014. december 18., 16:03 (CET)Válasz

Tisztelt Sir Morosus,

Halas koszonettel a gyors valaszert.

Tisztelettel Bihary Laszlo

Hasznos funkciók[szerkesztés]

Bihary Úr!

  • Ha az Orbán Károly oldalon a felső sávban, a Vitalap, Szerkesztés stb. mellett látható csillagra kattint és az kékre vált, akkor értesítést kap minden változtatásról a szövegben (már egy betűről is). Ezt megteheti minden olyan címszóval, ami érdekli, s hasonlóképp értesül. A lap legtetején, jobbra a figyelőlista szóra kattintva összegyűjtve láthatja a kijelölt címszókat.
  • A bejegyzéseit nem kell „kézzel” aláírni. Írás közben látszik az ablak felső szélén egy stilizált ceruza. Ha erre kattint, aláírja Ön helyett, sőt a pontos dátumot automatikusan hozzáadja (csak a mentés után fogja látni), így aki ránéz, láthatja, hogy mióta nem reagáltak a bejegyzésére.
  • A címszavaknál a Vitalap füleket használja bátran! Írjon le mindent, amit rossznak tart vagy hiányol! Ezt is a ceruzajellel alá kell írni, hogy könnyen kapcsolatba tudjon lépni Önnel, akinek kérdése van vagy hozzá akar szólni.

--Sir Morosus vita 2014. december 19., 16:42 (CET)Válasz

Tisztelt Sir Morosus,

Ismet halas koszonettel az informacioert.

Tisztelettel Bihary Laszlo

Tisztelt Sir Morosus,

Teljesen el vagyok vesztve, nem talalom az Orban Karoly oldalon csinalt valtoztasokat es nem ertem hogy mit kell csinaljak.

Most leirom pontosan hogy mit szeretnek valtoztani a leirasba:

1. Torolni szeretnem az Elete alatti elso ket paragrafot ami ugy kezdodik hogy "Orban Karoly gazdag foldbirtokos...." es masodik ami ugy kezdodik hogy "Felesege 1940ben London..." es kicserelni erre:

Márkosfalvi Orbán Károly háromszéki lófő székely családból származott. Apja , márkosfalvi Orbán György Mezőmadarason volt földbitokos, anyja zeykfalvi Zeyk Sarolta, aki fiatal lány korában az agg Kossuth Lajos "napsugara"volt. Orbán Károly a Ludovika Akadémiát végezte és 1908-tól 1911-ig Ulánus hadnagyként szolgált. 1911-ben Angliában kereskedelmi főiskolát végzett, majd az Elefántcsont Parton dolgozott egy angol vállalatnál. Ott érdekes afrikai műtárgyakat gyüjtött. Apja halála után 1913-ban hazatért és Mezőmadarason gazdálkodott. Az első világháborúban az orosz fronton harcolt, mint Ulánus főhadnagy. A háború után visszatért Madarasra. Gyakran utazott Nyugateurópában, több nyelven beszélt. 1926-ban angol nőt vett feleségűl akitől két gyermeke született. Felesége a harmincas évek közepén visszatért Angliába, ahol 1941-ben meghalt. 1942-ben Johannita lovag lett. 1944 nyarán ismét megházasodott, de felesége 1954-ben meghalt; egy leány gyermekük Amerikában él.

A jobboldali tablan is vannak javitani valok amiket a kovetkezo kepen szertnenk valtoztatni:

Fegyvernem Ulánus Szolgálati ideje 1908 - 1911

                 1914 - 1916      

Rendfokozata főhadnagy Csatái Első világháború Civilben Földbírtokos

Ha ezeket a modositasokra meglehetne valtoztatni nagyon halas lennek.

Tisztelettel Bihary Laszlo--ForOrbanKaroly vita 2014. december 29., 16:32 (CET)Válasz