Szerkesztővita:Bzsu

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rodrigo 8 évvel ezelőtt a(z) Élő személyről, megbízásból szerkesztés témában

Élő személyről, megbízásból szerkesztés[szerkesztés]

Kedves Zsu!

Üdvözöllek a Wikipédia szerkesztőségében, kitöröltem a korábbi figyelmeztetést, ami a laptörténetben természetesen megmaradt. Válaszom a Heller Gábor cikk bővítéséről feltett kérdésedre.

Csak megfelelő szintű cikkek kerülhetnek "Publikálásra". A Wikipédiának a tudományos kutatómunkához hasonló igényességű publikációs módszertana van. Tehát nem elegendő nyelvtanilag helyes, megfelelően formázott szöveget feltölteni, hanem a tartalomnak is többféle szűrőn kell átmennie. Ráadásul élő személyek oldalainál és elfogult szerkesztőknél (mint akiket például fizetnek) figyelmesebb a Wikipédia szerkesztőközösség.

Részletes leírást találhatsz a Wikipédia:Élő személyek életrajza oldalon, amely mint irányelv, egyúttal betartandó. Javaslom hogy Heller Gábor átadott önéletrajza csak az eligazodást jelentse, mindenképp kérj vagy készítsetek listát a sajtó és szakirodalmi szerepléseiről, melyek a szócikk bővítésének független alapját jelenthetik.

Hiányolom a Díjai, elismerési szakaszt, amivel ellensúlyozni lehetne a rá vonatkozó források jelenlegi csekélységét.

Itt egy referenciacikk egy hozzá hasonló médiaszemélyről: Joó Géza, de nézegethetsz más oldalakat a kategóriából: Kategória:Magyar_médiaszemélyiségek

– Rodrigó 2016. február 4., 23:09 (CET)Válasz