Szerkesztő:Pepo41/Karmela tanacsai sablonok ügyeben

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Anchorencode és társai[szerkesztés]

@Pepo41: Valóban az volt a probléma, amit jeleztél, de miután szóltál róla, az elmúlt napokban ki is javítottam, és {{megoldva}} jelzettel láttam el, azt hittem, hogy észrevetted. Itt a javítás: [1]. A {{refhely}} a {{lefele link}} sablont használja.

A hibát az okozta, hogy az egyik sablonból hiányzott az anchorencore, ami a html horgonyokhoz, mint amilyenek a szakaszcímek is, szükséges. A #back:... és a #hely:.. egy-egy html horgonyra ugrat. Az url-es megfelelője az anchorencore-nak az urlencode, ezekről itt tanultam ki amit kell:

Ha arra guglizol, hogy „html wikicode” sok hasznosat fogsz találni. A w3 standardnak ez a honlapja: www.w3.org/ de számos tutorial oldalt is találsz, amik didaktikusabbak.

Ha sablonokkal kísérletezem, akkor új néven másolatot készítek róluk, és a regressziós tesztelésüről is, a másolatokban pedig összehangolom a neveket. Babra munka, a notepad++ nagy segítség hozzá. A végén nem szabad elfelejteni a kísérleti sablonok töröltetését. Be szoktam írni az elejükre:

  • <noinclude>Ideiglenes kísérleti sablon.</noinclude>

Több ablakban egyszerre is meg lehet nyitni a sablonkibontót, továbbá a sablonkibontóba nem csak egy sablonhívást, hanem többet is bele lehet másolni, így a sablonok együttműködését is szemlélni lehet.

Teljesen úgy működik az allapod is, mint egy sablon, kivéve azoknál a spéci sablonoknál, amiknél lekérdezés van a névtérre. Az én sablonjaim (refhely és társai) nem ilyenek.

A „#” használatáról szerintem tudsz már, hiszen ez wikikód ami valamilyen horgonyra ugrik, a „back...” és „hely...” a sablonjaimon belül definiált horgonyok (anchor), az „anchor” fogalma, az „id=” és a „span” html-kód.

Gyanítom, hogy nem valami didaktikusra sikerült most ez a válaszom, de lázam van, nem tiszta a fejem. Azért csak kérdezz, hiszen elmúlik.

--Karmela posta 2013. március 12., 15:54 (CET)


Tgr[szerkesztés]

space, thin space. Ahogy a neve is sejteti, valamivel keskenyebb (de nyilván nem szóközt használunk a formázásra, szóval nem nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol értelmes lenne használni). A Lua említve van már az útmutatóban? --Tgrvita 2013. március 9., 16:03 (CET)

test sablon[szerkesztés]

Az „ellenőrzés folyamatban” annyit jelent, hogy van egy járőr, aki éppen ezt a változtatást nézi. Ez valószínűleg Farkasgergely volt, mert ő már vissza is állította ezt a „kiegészítést”. Ilyen, viszonylag enyhe vandalizmusnál a szerkesztő vitalapjára általában ezt írjuk: {{subst:teszt}}. Próbáld ki egy egy allapon vagy a homokozóban!

--Karmela posta 2013. március 18., 19:53 (CET)