Szerkesztő:Malatinszky/Penndale Lane

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Penndale Lane egy utca az USA Virginia államának Fairfax nevű városában. Az utca, amely a Greenbriar nevű városrészben található, körülbelül 500 méter hosszú.

Elhelyezkedése[szerkesztés]

A Penndale Lane a Pennerview Drive-ból nyílik, északi irányba. Mintegy 200 méter után enyhe bal kanyarral nyugat-északnyugati irányba fordul, és a Plaza Lane-be torkollik. Egyetlen keresztutcája van, a Peony Way, ami közvetlenül a kanyar után, észak-északkeleti irányba ágazik el.

Lakosság[szerkesztés]

A Penndale Lane-en mintegy 200 ember lakik. A lakosság etnikai összetétele diverz. Bár a többség amerikai születésű, laknak az utcában indiaiak, magyarok, lengyelek, kanadaiak, kínaiak, görögök és egyes források szerint írek is (noha más források erről a családról azt tartják, hogy ők amerikaiak, csak egy ideig Írországban éltek).

Építészet[szerkesztés]

A Penndale Lane házai 1970 körül épültek. A legtöbb épület az utcában családi ház, de van néhány önálló sufni is. Az első kertek hagyományosan nem bekerítettek, a hátsó kerteket viszont többnyire drótkerítés övezi.

Infrastruktúra[szerkesztés]

A Penndale Lane aszfaltborítású, mindkét oldalán betonjárda segíti a gyalogosközlekedést. A házakba be van vezetve a víz, az elektromos áram, a gáz, a telefon és az üvegszálas internet/kábeltelevízió is. A csatornázottság 100%-os.

Fauna[szerkesztés]

A Penndale Lane-en számos házi- és vadállat is megtalálható. Az előbbiek közül tipikusak a kutyák és a macskák; egyes házakban pormacskák is találhatók. A haszonállattartás nem jellemző. A vadon élő állatok közül elsősorban a mókusok dominálnak, de megtalálható számos hangyafaj is, a júniusi estéknek pedig kedves színfoltja a sok szentjánosbogár.

Flóra[szerkesztés]

A Penndale Lane jellemző növénye a . Az utcát platánok és fenyők szegélyezik.

Mezőgazdaság[szerkesztés]

A Penndale Lane lakói elsősorban fűtermesztéssel foglalkoznak. A helyi szokásoknak megfelelően a szénát a nyári időszakban kéthetente, fűnyírógéppel takarítják be. A termés egyeseknél komposztálásra kerül, mások a szilárdhulladékkal együtt elszállíttatják. A takarmánycélú felhasználás nem jellemző.

Gazdaság[szerkesztés]

Az utcában nem folyik jelentős gazdasági tevékenység. Az egyik ház ki van adva, de ezen túl nem jellemző a gazdasági célú ingatlanhasznosítás sem. Korábban az egyik házban tömegszállás működött spanyolajkú illegális bevándorlók számára, de szerencsére a házat később eladták, és hál' Istennek, az új tulajdonosok sokkal rendesebbek.

Külső linkek[szerkesztés]