Szerkesztő:Madface

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Fájl:Kéner Balázs.jpg

Kéner Balázs, 1985. szeptember 15-én született Szombathelyen. Magyar újságíró, Csáth-kutató.

Csáth Gézával kapcsolatos munkássága[szerkesztés]

2007 - A varázsló kertje - Elek Szilvia színpadi dokumentumdrámájának gyártásvezetője, sajtófelelőse (bemutató: Nemzeti Színház, 2007. Rendező: Jordán Tamás, Elek Szilvia)

2007 - "Csáth 120” (A Csáth Géza születésének 120. évfordulóján rendezett megemlékezés és koszorúzás szervezője, lebonyolítója. Köszöntőbeszédet mondott dr. Harmatta János, pszichiáter, Szász János, rendező, felolvasott Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész. A Csáth-emléktáblát a Magyar Írószövetség és az Oktatási és Kulturális Minisztérium koszorúzta meg. Este a Művész Moziban teltházas születésnapi vetítést tartottak Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmjéből.)

2007 - Ópium – Egy elmebeteg nő naplója (irodalmi munkatárs és Csáth-szakértő Szász János négyszeres szemledíjas filmjében)

2006 - „Megemlékezés Csáth Gézáról” (irodalmi est az SDP Fiatal Alkotók Egyesületének szervezésében a szombathelyi Savaria Karneválon)

2006 - „Borzongató irodalom” előadás Csáth Gézáról a nyugat.hu internetes portál születésnapi rendezvényén, a szombathelyi Savaria Moziban

2006 - „R.I.P. II.” megemlékezés, kiállítás és filmvetítés Csáth Gézáról és Rozz Williamsről a budapesti Gyáripari Romantikában

2006 - „Százkilencvenkétmillió éves Csáth” - emlékezés a 119 éve született Csáth Gézára a gothic.hu internetes portálon

2006 - „Születésnapi levél Csáth Gézának” megjelent a terasz.hu-n

2006 - Előadások az SDP Fiatal Alkotók Egyesülete szervezésében, Csáth-est címen Szombathelyen, és Pécsen

2005 - Az első magyarországi Csáth Géza-emléktábla létrehozása (Budapest, VIII. kerület, Balassa utca 6., a mai Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján, Csáth egykori munkahelyén. Az emléktáblát Esterházy Péter és Tolnai Ottó avatta fel.)

2005 - „Csáth Géza arcképéhez” (tanulmány Csáth Gézáról, benne egy találkozás leírása Csáth még élő lányával, és egy addig publikálatlan Csáth-feljegyzés elemzése) (Népszabadság)

Elérhető cikkei, írásai[szerkesztés]

(van ám még:)