Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Kiss Norbert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szerkesztő Ecseren lakik Magyarországon


Kiss Norbert (Párvusz)[szerkesztés]

Wikipedia:Babel
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
id-1 Pengguna ini bisa berbahasa Indonesia dalam tingkat dasar.
Ez a felhasználó alapszinten beszél indonézül.
fi-2 Tämä käyttäjä osaa lukea ja kirjoittaa suomea keskitasolla.
ud-1

Таиз викиавтор кöня ке вераське удмурт кылын

se-1 Dát geavaheaddji máhttá sámegiela veaháš.
sv-1 Denna användare kan läsa och skriva svenska på en grundläggande nivå.
ro-1 Acest utilizator poate contribui cu un nivel de bază de română.
en-2 This user can read and write intermediate English.
sk-1 Tento redaktor má základné znalosti slovenčiny.


Felhasználók keresése nyelv szerint
Párvusz egyik munkája
Párvusz, azaz Kiss Norbert

Én, mint Wikipedia-szerkesztő[szerkesztés]

Csak pár hete kezdtem el irogatni a Wikipediába, persze rögtön hibákat ejtettem, de látom, elég sokan odafigyelnek erre. A magyar oldal mellett az indonéz oldalt látogatom még. De itt most magamról írok egy keveset...

Életrajz[szerkesztés]

1981. március. 1-jén születettem Budapesten. Gyermekkoromat Ecseren töltöttem, majd a középiskolát Budapesten. Felsőfokú tanulmányaimt a Szegedi Tudományegyetemen végzem, finnugrisztika és általános nyelvészet a tanulmányi területem. Művészeti tanulmányokat sosem folytattam, viszont 1995-ben felvételt nyertem a Török pál utcai Képzőművészeti Szakközépiskolába. Ezt azért nem fogadtam el, mert nem grafikusi szakképzésre, hanem elektronikus képkészítőnek vettek fel.


Képzőművészet[szerkesztés]

Párvusz egy másik képe

Először Norbertus Parvus Echeriensis, majd Norbertus Parvus, legvégül Párvusz néven alkottam. Alkotásaimat itt lehet látni: Párvusz oldala. Már 1995 óta rajzolok portrékat, de az első jelentősebb munkái 2001 után születtek. 2005 óta a tus alkotja művészetemnek legteljesebb formáját. Hatással volt rám Szász Endre művészete.Irodalom[szerkesztés]

Szeretek irogatni. 2005 óta szerepel a novella a repertoáromban. Első (sokáig befejezetlen) novellám a Padon című novella volt, ezt követte 2005. decemberében a Halhatatlan Mr. Ridgeport és az Apám napja volt. A legújabb novellám a Humortalan pap. Szüntelenül valami nagyobb megírásán jár az eszem, mint pl. egy regényén. Ilyen lenne a Megiratlan történet.


Nyelvészet[szerkesztés]

A finnugrisztikán belül a lappológia tudománya felé köteleztem el magam. A Szegedi egyetemen északi-lappot tanultam, az ELTÉ-n lulei-lapp kurzuson vettem részt. A lapp (számi) nyelv mellett finnül és udmurttul tanult. 2003. nyarán Udmurtiában jártam, 2005. augusztusában pedig Lappföldön, a lulei-számik között.


Kapcsolódó honlapok[szerkesztés]

Párvusz honlapja
Kiss Norbert honlapja

Én az indonéz nyelvű Wikipediában is alkotok