Szerkesztő:Gabor~huwiki/TODO

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szerintem nagyon fontos lenne, hogy az emberek amennyire lehet neutrális forrásból kapják az információkat és ne csak a pártpreferenciák alapján szavazzanak. Ezért elkezdtem írni egy szócikket a magyar wikipédián amiben szeretném feldolgozni a kérdésekkel kapcsolatos magyaországi és nemzetközi gyakorlatot. Értékitélet nélkül.

Ha ismersz olyan embereket akik hasonló véleményen vannak azokat légyszíves kérd meg, hogy ők is segítsenek a cikkek kidolgozásában.

Az idgen nyelveken tudók sokat segíthenének a más nyelvű cikkek fordításában.

Az aktuális link:

A Fidesz és a KDNP 2006. október 23-i népszavazási kezdeményezése

Ahhoz hogy az ember normálisn tudjon véleményt formálni a 7 kérdéseben ilyen dolgokat kell tudnia:

  • Mi a tandíj története Magyarországon és a világban. Más országokban hol van tandíj ill. hol vezettek be tandíjat az utóbbi időben. Mekkora a tandíj összege, miként lehet finanszírozni, lehet-e ösztöndíjat kapni. Milyen hatásai vannak az ösztöndíjnak az egyes országokban.
  • Hol vannak magánkórházak ill. állami, önkormányzati tulajdonban lévő kórházak s azoknak milyen a hatásuk az egészségügy minőségére.
  • Máshol van-e háziorvosi ellátás, ha igen mennyi pénzbe kerül?
  • Más országokban lehet-e gyógyszereket patikán kívül kapni. Milyen gyógyszereket lehet s hol kapni? Milyen a gyógyszerek árszínvonala és milyen hatása van ennek a gyógyszerellátásra?
  • Milyen feltételekkel vállalhatnak munkát a nyugdíjasok más országokban?
  • ... stb.