Szerkesztő:Floraly/Genshin impact

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Genshin Impact
ProducerCai Haoyu[1]
SablonWikidataSegítség

A Genshin Impact [a] egy akció-szerepjáték , amelyet a miHoYo fejlesztett, és adott ki. Microsoft Windowsra, PlayStation 4-re, Androidra és iOS -re 2020 szeptemberében, PlayStation 5 -re 2021 áprilisában adták ki, és a tervek szerint a jövőben a Nintendo Switchen is játszható lesz. A játék anime stílusú, nyílt világú környezettel, és egy akcióalapú harcrendszerrel rendelkezik. A játék alapvetően ingyenesen játszható, a gacha játékmechanika révén szerzi a bevételét. A Honkai Impact 3rd (2016) után fejlesztették ki, hasonló elnevezési sémával, de a Genshin Impact nem ennek a folytatása.

A Genshin Impact Teyvat fantáziavilágában játszódik, amely hét különböző nemzetnek ad otthont. Ezek mindegyike más elemhez [b] kötődik, és más isten uralja őket. [c] A történet az Utazót (Traveler) követi, aki számtalan világot bejárt ikertestvérével, mielőtt Teyvatban útjaik elváltak egymástól. Az Utazó az elveszett testvérét keresi utastársával, Paimonnal, miközben Teyvat nemzeteinek ügyeibe keveredik.

A játékot 2017 elejétől, egészen 2020-ig, négy éven át fejlesztették. Kiegészítésként, a miHoYo egy hozzá tartozó mangát is kiadott, további tervekkel együtt a tie-in médiában. A játék általánosságban pozitív kritikákat kapott. A kritikusok közül néhányan dicsérték a játék harcstílusát és nyitott világát, míg mások kritizálták a sekélyes végjátékot és a bevételszerzési modellt. A játék nagy kereskedelmi sikert ért el, ugyanis több mint 2 billió dollárt keresett megjelenésének első évében.

Játékmenet[szerkesztés]

Fájl:Genshin Impact gameplay screenshot.png
A játékos szabadon felfedezheti a nyitott világ térképét különböző eszközök segítségével. Itt Aether-t, a férfi Utazót látjuk szél-siklóval repülni. A jobb oldalon lévő karakterek felcserélhetők a felfedezés és a harc során.

A Gensin Impact lehetővé teszi, hogy a játékos négy cserélhető karaktert egy csapatban használjon. [2] A karakterek közötti váltás gyorsan megtehető akár harc közben is, így többféle képesség- és támadáskombináció alkalmazható. A karakterek erősségei különféle módokon fejleszthetők, a játékos például növelheti a karakterének szintjét, feljavíthat különböző tárgyakat és fegyvereket. [3] A felfedezés mellett pedig rengeteg kihívást teljesíthet jutalomért. Teyvat tele van olyan boss-okkal és kihívásokkal, melyek a játékost rendkívül értékes felszereléssel jutalmazzák meg. Ilyen például a Stormterror és az Electro Hypostasis, de ezek begyűjtéséhez gyantának (resin) nevezett valutát kell elhasználni, amely idővel újra regenerálódik. Ezeknek a kihívásoknak a teljesítése lehetővé teszi a Kaland Rang növelését ami új küldetéseket, feladatokat nyit meg, és emeli a Világszintet. [4] A Világszint azt méri, hogy mennyire erősek a játékban lévő ellenségek, illetve milyen ritkák a legyőzésük által megszerzett jutalmak. 

A játékos irányíthatja karakterét, és olyan műveleteket hajthat végre, mint a futás, mászás, úszás és siklás, melyeket az állóképesség korlátoz. Egyes karakterek olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek megváltoztathatják a környezetet, mint például a víz megfagyasztása, hogy olyan utat hozzon létre, amely segítheti a játékost a terepen való áthaladásban. Számos csomópont létezik szerte a világon, amelyekhez a játékosok teleportálhatnak. A Statues of The Seven néven ismert szobrok meggyógyíthatják és újraéleszthetik a karaktereket, és olyan előnyökkel ruházzák fel őket, mint például a játékosok állóképességének növelése. [5] Az olyan tárgyakat, mint például az élelmiszer és az érc, beszerezhetők a nyílt világból, míg az ellenségek és a kincsesládák más típusú erőforrásokat adnak, amelyek felhasználhatók a karakter erejének növelésére. A játékosok élelmet szerezhetnek vadállatok levadászása által, gyümölcsöt és zöldséget gyűjthetnek, vagy megvásárolhatják őket egy boltból. Vannak olyan hozzávalók, amelyekből ételt lehet készíteni, és amelyek helyreállítják a karakterek egészségét vagy javítják a különböző statisztikákat . [6] A játékosok olyan érceket is beszerezhetnek, melyek finomíthatók, majd felhasználhatók a fegyverek erejének növelésére vagy újabb fegyverek létrehozására. [7] [8]

Fájl:Genshin Impact gameplay elemental reaction overloaded.png
A két elem, a Pyro és az Electro közötti elemi reakció "túlterhelést" eredményez, ami robbanást okoz.

Minden karakternek két egyedi harci képessége van: egy elemental skill és egy elemental burst. Az elemental skill bármikor használható, kivéve a használat utáni lehűlési időszakot. [9] Ezzel szemben az elemi robbanásnak energiaköltsége van, ezért a felhasználónak elegendő elemi energiát kell felhalmoznia ellenségek legyőzésével vagy elemi állapothatások kiváltásával . [10] A karakterek uralják a hét természetes elem egyikét: Cryo, Dendro, [d] Pyro, Hydro, Anemo, Electro és Geo, amelyek rendre jégnek, természetnek, tűznek, víznek, levegőnek, elektromosságnak és földnek felelnek meg. [11] Ezek az elemek különböző módon kölcsönhatásba léphetnek; Például, ha egy Hydro támadás eltalál egy célpontot, az ellenséget a "Nedves" státusz effektussal sújtják, ha pedig egy Cryo támadást érnek el, akkor "Hideg"-et. [11] Ez a két állapothatás egyesül a „Frozen” állapoteffektussá, átmenetileg megakadályozva a célpontot abban, hogy bármilyen műveletet hajtson végre, vagy amíg a játékos elegendő fizikai sebzést okoz az ellenségnek. [11] A karakterek közötti váltás harc közben és ezen képességek végrehajtása lehetővé teszi az elemi interakciók létrejöttét. Bizonyos elemi képességekre lehet szükség a rejtvények megoldásához a túlvilágon belül.

A többjátékos mód co-op formájában is elérhető. Legfeljebb 4 játékos játszhat együtt a túlvilágon és csatlakozhat a domainekhez. A játékosok egyezését úgy is megteheti, hogy kéri a kapcsolatot egy másik játékossal. [12] Ha a játékos egy domaint szeretne törölni más játékosokkal, akkor automatikusan összekerülnek másokkal, akik ugyanazt a célt szeretnék elérni. A játék platformok közötti játékot kínál, így a játékosok bármilyen platformon játszhatnak egymással. [13]

A történet előrehaladását célzó küldetések teljesítésével a játékos öt további játszható karaktert nyithat meg, [14] és további karaktereket szerezhet meg a gacha mechanika és a játékon belüli események révén. [15] [16] Számos prémium játékbeli pénznem, amelyek alkalmazáson belüli vásárlással és játék közben szerezhetők be, felhasználhatók karakterek és fegyverek beszerzésére a gacha rendszeren keresztül. [17] Egy sajnálatos rendszer garantálja, hogy a játékos ritka tárgyakat kapjon meghatározott számú húzás után. [18]

Történet[szerkesztés]

Helyszín[szerkesztés]

A Genshin Impact a Teyvat világában játszódik, és hét nagy nemzetből áll: Mondstadt, Liyue, Inazuma, Sumeru, Fontaine, Natlan és Snezhnaya, mindegyiket egy isten uralja. [‡ 1] A titokzatos lebegő Celestia sziget állítólag olyan isteneknek és halandóknak ad otthont, akik nagy, hősi tettekkel emelkedtek az istenségbe. A föld alatt Khaenri'ah nemzetének romjai hevernek, amelyet istenek pusztítottak el 500 évvel a játék eseményei előtt. A hét nagy nemzettel ellentétben Khaenri'ah-t nem egy isten uralta. A játékos karakter, az Utazó (a játékos választásától függően férfi vagy nő) elválik ikertestvérétől, és csapdába esik Teyvatban. Egy társuk, Paimon csatlakozik hozzájuk, miközben Teyvaton keresztül utaznak elveszett testvérük után kutatva. A férfi utazó neve Aether, a női utazó pedig Lumine; bár a játékosok választhatják a nevet, amelyre hivatkozni szeretnének, az Utazó testvére (bármelyik ikerpárt is nem választotta ki a játék elején) vagy Aether, vagy Lumine (a játékos által választott iker nemétől függően) hivatkozik az Utazóra. egyéni nevükről.

Minden nemzet kapcsolatban áll és imádja a Hét egyikét, az arkhónokként ismert istenek csoportját, akik mindegyike a hét nemzet valamelyike felett áll. A The Seven minden egyes tagja a játék egyik eleméhez kötődik, és ez a nemzet vonatkozásában is tükröződik. Barbatos, Rex Lapis, Raiden Shogun és Tsaritsa Mondstadt, Liyue, Inazuma és Snezhnaya arkhónjai. [‡ 2] Azonban az isten, aki az arkhón, idővel megváltozhat, ahogy az arkhónok elhalnak. [‡ 3] Az arkhónok által kiválasztott meghatározott egyének víziót kapnak – olyan mágikus drágaköveket, amelyek hordozóiknak képesek parancsolni egy elemet, és lehetőséget adnak arra, hogy felemelkedjenek az istenségbe, és Celestiában tartózkodjanak. [‡ 4] [‡ 5] [[Kategória:Windows-játékok]] [[Kategória:Videójátékok választható nemű főszereplővel]] [[Kategória:PlayStation 5-játékok]] [[Kategória:PlayStation 4-játékok]] [[Kategória:Nintendo Switch-játékok]] [[Kategória:IOS-játékok]] [[Kategória:Ingyenes videójátékok]] [[Kategória:Fantasy videójátékok]] [[Kategória:Android-játékok]] [[Kategória:Kalandjátékok]] [[Kategória:Akció-szerepjátékok]] [[Kategória:2020 videójátékai]] [[Kategória:Szócikkek japán nyelvű tartalommal]]

  1. Forráshivatkozás-hiba: Érvénytelen <ref> címke; nincs megadva szöveg a(z) IGN1.1Preview nevű lábjegyzeteknek
  2. Khullar: 10+ Tips & Tricks for beginners to help you master Genshin Impact!. XDA Developers, 2021. január 4. [2021. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. január 25.)
  3. Park. „Analysis | Tips for 'Genshin Impact': How to get strong fast and early (for free)”, The Washington Post, 2020. október 5.. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. október 21.) 
  4. Henley: How To Raise Your Adventure Rank Quickly In Genshin Impact - Genshin Impact Wiki Guide. IGN, 2020. október 8. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 21.)
  5. Lee: Genshin Impact guide: How to get more stamina. Polygon, 2020. október 13. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 31.)
  6. Glennon: Everything you need to know about cooking in 'Genshin Impact'. Inverse, 2020. október 2. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 31.)
  7. Puleo: Genshin Impact: Where to Farm White Iron Chunks. Game Rant, 2020. október 7. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 31.)
  8. Lunning: 7 best places to farm White Iron and Crystal Chunks in 'Genshin Impact'. Inverse, 2020. október 22. [2020. október 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 31.)
  9. Carpenter: Genshin Impact: What is Elemental Mastery, Elemental Skill and Elemental Burst?. Pro Game Guides, 2020. október 8. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 21.)
  10. 《原神》测试版试玩:国产手游离3A最近的一次 (kínai nyelven). shouyou.gamersky.com, 2019. június 21. [2019. június 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. október 22.)
  11. a b c Spear: Genshin Impact Element guide: All Elements, Elemental Reactions, and Status Effects. Android Central, 2020. október 8. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 31.)
  12. Forráshivatkozás-hiba: Érvénytelen <ref> címke; nincs megadva szöveg a(z) PCGamerCoop nevű lábjegyzeteknek
  13. Law. „Does Genshin Impact have cross-platform play and cross-save?”, Rock Paper Shotgun, 2020. október 16.. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. október 31.) 
  14. Gilliam: Genshin Impact guide: How to unlock six free characters. Polygon, 2020. október 13. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. október 21.)
  15. Romano: Genshin Impact due out by October for PC, iOS, and Android; second closed beta test for PS4 begins July 30. Gematsu, 2020. július 22. [2020. szeptember 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. szeptember 29.)
  16. Park. „Analysis | I spent $130 in 'Genshin Impact.' If you might do this, maybe don't play it”, The Washington Post, 2020. október 6.. [2020. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. december 3.) 
  17. Law. „Genshin Impact – all currencies explained”, Rock Paper Shotgun, 2020. október 19.. [2020. október 21-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2020. október 21.) 
  18. Parks: Genshin Impact: How the Pity System Works. Game Rant, 2020. október 19. [2021. március 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  1. Known in East Asian countries as Genshin (Sablon:CJKV).
  2. Cryo, Dendro, Pyro, Hydro, Anemo, Electro and Geo.
  3. Barbatos (Mondstadt), Rex Lapis (Liyue), Raiden Shogun (Inazuma), and Tsaritsa (Snezhnaya); Unknown (Sumeru, Fontaine, Natlan).
  4. As of March 2021, there are no playable characters that utilize Dendro, although there is a currently unplayable character with a Dendro vision that is revealed during Liyue's Archon quest.
  1.  Teyvat Chapter Storyline Preview: Travail. [2021. október 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés ideje: 7 January 2021.)
  2. miHoYo. 原神.
  3. miHoYo. 原神.
  4. miHoYo. 原神.
  5. miHoYo. 原神.