Szerkesztő:Dunee/Blog archiv

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2005. március 24.[szerkesztés]

Na, eddig csakugyan jó napjaim voltak. Sikerült befejezni az F-19 (repülő) szócikket, de utána egy kicsit elkalandoztam a repüléstől, mert jött az FBI, majd az embargó és a vele kapcsolatos autarkia. Befejeztem a Sinclair Spectrum csonkját, bár még lenne rajta mit javítani, mert magyar vonatkozású információ a tévés programbetöltésen kívül nem sok van benne. Emellett itt-ott javítgattam (interwiki, helyesírás), de be kell vallanom, ez nem köt le túlzottan - jobban szeretek valami újat létrehozni.

Elkezdtem a baseball szócikket fordítani, mert Magyarországon bizony kevesen ismerik ezt az Amerikában igen népszerű sportot. Mivel egy pár évvel ezelőtt végre én is megértettem a szabályokat, hirtelen támadt ötlettől vezérelve nekikezdtem. Jó részletes kis cikk lesz, csak legyen türelmem befejezni.

2006. március 10.[szerkesztés]

Nos, majdnem egy évig nem wikiztem szinte semmit, sok volt a munka... A munkahelyement azért összehegesztettem egy MediaWiki alapú tudásbázist, így végül is minden nap wikiztem, csak nem itt.

Hozzákezdtem a Pan Am csonk kibővítéséhez, ha jól emlékszem valamelyik magyar autópályáról kerestem valamit, és onnan jutottam a közlekedési csonkokhoz, majd a Pan Am-hez. Az angol változat egyszer kiemelt oldal volt, remélem, hogy a magyarral is sikerül valami hasonló eredményt elérni. Az elmúlt hetekben egy pár apróságot korrigáltam a korábbi cikkeimen - sajnálattal vettem tudomásul, hogy a szép F-19 (repülő)-es makettek eltûntek, bár ha egyszer a derived work verboten, akkor az verboten. A CIA szócikket is jó lesz hamarosan kibõvíteni, az angol változatot végre normálisan megírták (bár a második iraki háborút kiváltó okok illetve az az utáni események miatt én errõl a magyar változatban még nem írnék, várni kellene egy kicsit, hogy lecsillapodjanak a kedélyek.)


2006. március 11.[szerkesztés]

Tovább írom a Pan Am cikkét, és egy pár vele kapcsolatos témát is majd szeretnék kidolgozni (Pan Am épület, dollár, több repülőgép)

2007. január 20.[szerkesztés]

Elkezdtem Francis Gary Powers cikkét, az U-2 történet továbbra is érdekel. Ki szeretném még bővíteni az amerikai légierőről szóló szócikket, mert jelenlegi állapotában eléggé vérszegény.


2007. január 21.[szerkesztés]

Elkészítettem az U-2 incidensről szóló szócikket, szerintem a következő a csillagháborús terv lesz, az sokkal elvontabb, mint az amerikai légierő.

2007. január 22.[szerkesztés]

Koichiro Matsuura az UNESCO régi-új főigazgatója, még több, mint két évig, megérdemel egy saját oldalt. Budapesten is járt a tudomány világfórumán, 2005. novemberében, remélem, hogy arról is tudok fotót szerezni. Azért vicces, hogy a japán szócikk kevesebb adatot tartalmaz mint a magyar (amit ugyan az angolból fordítottam, de akkor is).

Közben az is kiderült, hogy az úr nevét magyarul helyesen Macuura Koicsirónak írjuk, úgyhogy megint okosabb lettem valamivel.

2007. január 29.[szerkesztés]

A Pan Am oldalához kapcsolódik a lockerbie-i katasztrófa esete is. Egyébként egyszer véletlenül találkoztam azzal a hölggyel, aki a katasztrófa idején a magyar Pan Am irodát vezette. Elmesélte, hogy neki kellett tájékoztatnia a váci családot a történtekről, és hogy ez mennyire megrázó volt. Talán a szomorú magyar vonatkozás miatt is érdemes ezt a szócikket elkészíteni. A munkaváltozat egyenlőre itt található, nem akarok félkész anyagot feltölteni: User:Dunee/Lockerbie-i katasztrófa.

Ide tartozik a semtex plasztik robbanóanyag is, remélem, hogy majd más oldalakat is hozzá tudok kapcsolni.

2007. január 30[szerkesztés]

Ügyes kis elõnézeti szkript a monobook.js-hez innen: User:Bdamokos/Előnézet cucc. Befejeztem a lockerbie-i katasztrófa szócikket, csak már képeket kellene hozzá találni.

Nekiálltam kibõvíteni a SIGINT szócikket az angol wiki alapján, még beledolgozom az en:ELINT és az en:FISINT cikkeket is.

2007. február 5[szerkesztés]

Megnéztem, hogy az F-19-es szócikk még mindig aktuális-e. Láttam, hogy se az angol wikiben, se máshol nincsen hozzá kép, úgyhogy rajzoltam egyet. Szerintem kicsit ocsmányra sikeredett, de nem tudom, mit tudnék még vele csinálni.

Egy kicsit nekiülök a budapesti amerikai nagykövetség oldalának. Elkészítettem az új nagykövet, April H. Foley, és a kettővel előtte itt járt Nancy Goodman Brinker szócikkét.

2007. február 20.[szerkesztés]

Kicsit hiányos még a border collie leírása, de legalább a betegségekről szóló részt sikerült jól átemelnem az angol wikiből. És ha már kutya, akkor elkészítettem az FCI szócikkét is. Meg a ritkán használt .us domaint.

2007. február 21.[szerkesztés]

Mivel bejutottam a Joost bétájába, elkészítettem a szócikkét is.

2007. március 22.[szerkesztés]

Dunee: köszönöm a grúz beirásgt és a formázásokat a ma megírt Joszeliani cikkemhez! (Ami a wiki-kommunikációban pl. zavar: ezt most ide javaslott beirnom, a saját User-lapomra, vagy a szócikk vita-lapjára. Engem őrjítő bizonytalanság, nem-egyértelműség... Mégegyszer kösz. Más: felhivom a figyelmed, hogy az olasz wikin nagy szócikk van az olasz-KGB ügyekről, a Mitrohin (Mitrokin) dosszié kapcsá, s talán e néven. Üdv Athanáz9