Szerkesztő:BastionBau/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Hajós István János (Budapest, 1981.01.14. -) biztonsági és robotikai szakértő, üzletember, vállalkozó. A Bastion Group és HSBC-Bau Kft. ügyvezetője, az Egy lépéssel több – Hajós István – Alapítvány alapítója.

Hajós István János
[[Fájl:
|250px]]
Született1981.01.14.
Budapest
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásabiztonsági és robotikai szakértő, üzletember, vállalkozó. A Bastion Group és HSBC-Bau Kft. ügyvezetője, az Egy lépéssel több – Hajós István – Alapítvány alapítója.
IskoláiEF Education New York, Chicago és Toronto

Tomori Pál Főiskola

Zsigmond Király Főiskola
KitüntetéseiGránit Oroszlán Példakép Díj 2023

SablonWikidataSegítség

Tanulmányai[szerkesztés]

Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait, majd a Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközép és Szakiskolában folytatta azokat. A főiskolai tanulmányait a Zsigmond Király Főiskolában (2011-2013) kezdte meg, nemzetközi gazdálkodás szakon. Ezt követően EF Education angol nyelvű főiskolai tanfolyamokat végzett (2011-2012) New York, Chicago és Toronto városaiban. Ezután emelt szintű Biztonságszervezői II. végzettséget szerzett 2018-ban. Végül a Tomori Pál Főiskolán fejezi be tanulmányait várhatóan 2023-ban, nemzetközi tanulmányok szakon, de természetesen ezután is tovább szeretne tanulni.

Karrier[szerkesztés]

Fiatalon lett vállalkozó, első cégét 2002-ben alapította. Ahogy mondani szokta: „Hosszú és rögös út vezetett idáig, sok rossz döntéssel fűszerezve, de bízom benne, hogy a múltban elkövetett hibáimból tanultam már annyit, hogy a jövőben ne kövessem el ugyan azokat és fejlődni, tanulni tudjak.” 2016-tól a Bastion Group ügyvezetőjeként, 2017-től a HSBC-Bau Kft. ügyvezetőjeként és 2023-tól az Egy lépéssel több – Hajós István – Alapítvány alapítójaként tevékenykedik. Emellett az NB-Team Kft. tulajdonosa is és a Magyar Muaythai Szakszövetség főtámogatója, elnökségi tagja és gazdasági bizottságának vezetője. Munkássága elismeréséül 2022-ben Gránit Oroszlán Példakép Díjat nyert, felelős üzletember kategóriában. Mindezek mellett borász végzettsége is van, illetve magángyűjtő, több neves borásszal is jó kapcsolatot ápol. Tanára Szepsy István. Rendelkezik egy körülbelül 1500 palackos magángyűjteménnyel és egy különleges festmény gyűjteménnyel is, amely mind a 22 magyar borvidéket bemutatja 1-1 olajfestményen, továbbá minden volt év borászáról van egy portré képe is, amelyekből kulturális kiállítást tervez a magyar borok népszerűsítése érdekében. A médiában rendszeresen szerepel, hogy például kórházi kórtermeket fest ki, nővérek karácsonyi ajándékát szerzi be. Évi 100-200 média megjelenése van. Rendszeresen tart előadásokat is, többek között a HVG állásbörzén és a Trust Summiton is. Természetesen ingyenes edukációs előadásokat is tart iskolákban a robotizációról és például a fegyverekről is.

Sport[szerkesztés]

Gyermekkorában ismerkedett meg a küzdősportokkal, amelyet felnőtt koráig űzött versenyszerűen. A Belga Szövetség keretein belül Ju – Jutsu 2. dan fokozattal rendelkezik. Többszörös magyar bajnok (Kempo és Ju – Jutsu versenyeken), nemzetközi 1. és 3. helyezésekkel is rendelkezik. 8 évesen serdülő NB1-ben focizott (Gázművek). Döntenie kellett az edzők javaslatára a foci és a küzdősportok között, ő az utóbbit választotta. A versenyzést 18 éves korában hagyta abba, 2 térdműtét és 3 kulcscsonttörés után. Jelenleg boxol (edző: Séra Zoltán) és öregfiúk bajnokságban focizik, a Velence TSE színeiben.

Magánélete[szerkesztés]

Hajós Istvánt 1 éves korától anyai nagyszülei nevelték, Óbudai hegyeken nőtt fel. Jelenleg menyasszonyával él, egy kislánya van. A család és a munka mellett sokat és rendszeresen adakozik, számos magánszemélyt és szervezetet támogat.

Kedvenc filmje: Életrevalók

Kedvenc idézete: „Nem vagy igazán gazdag addig, amíg nincs olyan dolog a birtokodban, amit pénzzel nem lehet megvenni!” Garth Brook

Források:[szerkesztés]

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/cyber-vedelem-es-objektiv-tanacsadas.html https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/az-ember-a-dron-es-a-tudas.html

http://www.magyarbudo.hu/Menu/Eddigi.html

https://ferfiakklubja.hu/shop/granitoroszlan2022

https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/01/16/magyar-bunyo-meg-sosem-volt-ilyen-meghato-a-het-eves-ewing-szarkomas-kislanyert-hannaert-kuzdottek/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/sikersztorik/20-eve-meg-autokat-orzott-most-a-felelos-uzletember-peldakep-dijat-kapta-meg/

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/12/14/25-millio-forintos-adomannyal-leptek-meg-a-beteg-gyerekeket-kistarcsan/

További információk[szerkesztés]

https://bastion.hu/

https://hsbcbau.hu/