Ugrás a tartalomhoz

Szani Roland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szani Roland
Született1978december 31. (45 éves)
BeceneveRoli
Foglalkozásarádiós műsorvezető
Iskolái
SablonWikidataSegítség

Szani Roland rádiós műsorvezető. Dolgozott a Danubius Rádióban. Középiskolásként színésznek készült ugyanott, a debreceni Ady Endre gimnáziumban, ahol Gubás Gabi, Schell Judit és Kálloy Molnár Péter. A Kossuth Lajos Tudományegyetemen történelmet tanult egy évig, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta tanulmányait jogi szakos hallgatóként.[1]

Történelem szakosként egy közösségi rádiónál, az egyetem pincéjében berendezett Szóla Rádiónál kezdett. Bekerült a debreceni Rádió 1-be, de nem kapott állást. A hajdúszoboszlói Aqua Rádió következett. Ezután ismét a megújult Rádió 1-nél dolgozott. A debreceni városi televíziónál kapott munkát: hetente jelentkező, zenés kívánságműsort vezetett. Majd újra az Aqua Rádióhoz került, amely Hajdúszoboszló mellett Debrecenben is üzemeltetett egy rádiófrekvenciát. Jáksó Lászlóval készített interjút, ezután ment a Danubius Rádióhoz.

A Sláger FM-en futó Sláger Kult egykori műsorvezetője. Ars poeticája: Hajrá, Loki![2] 2018. június 11-étől 2022-ig ő volt a veszprémi Méz Rádió Szieszta műsorvezetője. Jelenleg a Sport Rádióban futó Sportközben műsorvezetője.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Dr. Szani Roland. jog.unideb.hu. (Hozzáférés: 2011. február 14.)[halott link]
  2. Szani Roland. classfm.hu. [2015. február 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. január 7.)

További információk[szerkesztés]