Szani Roland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szani Roland
Született 1978december 31. (44 éves)
Beceneve Roli
Foglalkozása rádiós műsorvezető
SablonWikidataSegítség

Szani Roland rádiós műsorvezető. Dolgozott a Danubius Rádióban. Középiskolásként színésznek készült ugyanott, a debreceni Ady Endre gimnáziumban, ahol Gubás Gabi, Schell Judit és Kálloy Molnár Péter. A Kossuth Lajos Tudományegyetemen történelmet tanult egy évig, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta tanulmányait jogi szakos hallgatóként.[1]

Történelem szakosként egy közösségi rádiónál, az egyetem pincéjében berendezett Szóla Rádiónál kezdett. Utána a debreceni Rádió 1-be bekerült, de nem kapott állást. Így került Hajdúszoboszlóra az Aqua Rádióhoz. Ezután újra a megújult Rádió 1-nél dolgozott. A debreceni városi televíziónál kapott munkát egy hetente jelentkező, zenés kívánságműsort vezetett. Majd újra az Aqua Rádióhoz került, amely Hajdúszoboszló mellett Debrecenben is üzemeltetett egy rádiófrekvenciát. Jáksó Lászlóval készített interjút, ezután ment a Danubius Rádióhoz.

Jelenleg a Sláger FM-en futó Sláger Kult műsorvezetője. Ars poeticája: Hajrá, Loki![2] 2018. június 11-e óta a veszprémi Méz Rádió Szieszta műsorvezetője.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Dr. Szani Roland. jog.unideb.hu. (Hozzáférés: 2011. február 14.)[halott link]
  2. Szani Roland. classfm.hu. [2015. február 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. január 7.)

További információk[szerkesztés]