re Abu Szimbel-i templomok interwikije

re Abu Szimbel-i templomok interwikije

A szócikk végén szerkesztési nézetben ott található az idegen nyelvű wikipédiák megfelelő szócikkére mutató link, ami úgy kezdődik, hogy

[[en:Abu Simbel temples]] és köztük van a téves [[fr:Abou Simbel]]

Olvasási nézetben ezek a szócikk mellett baloldalt linkként jelennek meg English stb. formában. Sorra rá kell kattintani mindegyik linkre, azzal átmész az angol, német, stb. cikkre. Egyenként mindegyik változatban javítani kell a francia cikk címét. A francia wikipédiában meg kell nézni mindkét cikk linkjét, a templom mutasson a templomra, a település a településre.

Ez azért munkaigényes, mert ugyan nem kell érteni az összes nyelvet ahhoz, hogy ezt "vakon" végigcsináld, de ha kapsz egy hibaüzenetet (pl. kötelező szerkesztési összefoglaló hiánya miatt), nem biztos, hogy fogod érteni, és ki kell sakkozni, hogy mi lehetett az oka. Külön "élvezet" a nem latin betűs wikipédiákban való javítás, illetve a héberben a visszafelé való törlés. Ja, és egy menetben kell végigcsinálni az összest, mert ha felét esetleg holnapra halasztod, akkor a botok valamelyik hibás változatból indítva visszacsinálják azt is, amit már egyszer kijavítottál.

Hkoala 2011. április 8., 15:09

Ebben tévedsz, nem a botok írják bele az interwikit a cikkbe, csak kiegészítik. Minimum egyet kézzel ír be valaki. Utána jön a bot, meglátja, hogy a magyar "alma" cikk össze van kötve az angol "apple"-val, az angol meg a német "Apfel"-lal is, akkor a magyarba elhelyezi a német cikk linkjét és viszont.

Hkoala 2011. április 8., 15:12

Mégegyszer utánanéztem a dolognak. Megerősítem állításomat. Nincs olyan szerkesztő aki a francia interwikit beleírta volna a cikkbe. A módszerem a következő volt: Szerkesztési módban átmásoltam a vágóglapon kersztül az egészet egy doc. tipusú állományba. Ezután kerestettem a Words szerkesztővel a "[[fr:" karaktersort. Megtalálta éspedig a botok által kreált interwikik közt. Más előfordulás pedig nem lévén bizonyítottnak látom, hogy nincs olyan szerkesztő, aki beleírta volna az interwikit a cikkbe.

Ha nekem ezt nem fogadod el, akkor kérlek nézz utána a gyakorlatban magad.

Szerintem nem a cikk így a felelős azért, mert ez a link rossz helyre mutat. Senki nem adta ki az interwikit a cikk írása közben. Ellenkező esetben a fenti karaktersort fel kellett volna lelnie a Words szerkesztőnek a cikk érdemi részében.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 18:51

Azt hiszem, félreértetted a magyarázatomat. Ha egyetlen interwikit valaki kézzel beír a cikkbe , utána az összes többit már be tudják rakni a botok. Azt egy szóval sem mondtam, hogy a cikk lenne a felelős a téves interwikiért. A konkrét esetben a cikk legelső változatában benne volt az interwiki, és Korovioff írta be. Segítsek a javításban?

Hkoala 2011. április 8., 18:57
 

Nem lehetséges az, hogy a fordítás fejezetben általam megadott német eredeti cikk miatt jelennek meg ezek az interwikik?

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 18:57

Nem; lásd a fenti üzenetemet (a cikk legelső szerkesztője, Korovioff írta be). Segítsek a javításban?

Hkoala 2011. április 8., 18:59

Az bizony jó lenne. Hogyan hangoljuk ezt össze. Ma már nem érdemes nekifogni, mert kiszaladunk csak az időből. Van egy jó kazalnyi link, amin végig kell majd kutyagolnunk.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:02

Már a csehnél tartok.

Hkoala 2011. április 8., 19:08

Én meg lekoppintom azt a német cikkből, amit csak lehet. Ott már jól működik ugyanis a link. Azt mond csak meg, melyik betűnél kezdjem. A franciát már bemásoltam a német alapján.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:10

Te gyere a lista végéről előrefelé, majd középen találkozunk.

Hkoala 2011. április 8., 19:14

Én már a franciától kezdve végig átírtam arra, ami a német cikkben van a vágólapon keresztül. Nem tudom, így jó-é?

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:16

[[en:Abu Simbel temples]] [[de:Tempel von Abu Simbel]] [[fr:Temples d'Abou Simbel]] [[gl:Abu Simbel - أبو سنبل]] [[hu:Abu Szimbel-i templomok]]

Ezek kell egy csoportban legyenek, mert csak ezek szólnak a templomról (készen van). A többi nyelv lesz a másik csoport.

Hkoala 2011. április 8., 19:23

Végignéztem a magyar cikk összes linkjén és mostmár mind jó. Úgyhogy abba is hagyhatjuk. Ki gondolta volna, hogy a robotok munkáját máshonnan ide átmásolni is célra vezet! Ez a programozó multam ajándéka.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:31
 

Hagyjuk is abba. Mindegyik link a cikkünkben a templomokra mutat mostmár. Kösz a segítségedet.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:33

Most van még egy kérésem hozzád. Légyszives eszközöld a vitában a megoldva embléma megjelenítését. És a táblázat megfelelő sorát is igazítsd kérlek hozzá.

Klug Csaba Ferenc vita2011. április 8., 19:41

Talán most jó lesz - mindjárt írok a vitára is.

Hkoala 2011. április 8., 20:04