Spokane-i Egyetem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Spokane-i Egyetem (Spokane University)
Alapítva1913
Bezárva1933
HelyAmerikai Egyesült Államok, Spokane
Típusegyetem

A Spokane-i Egyetem bölcsészettudományi magánintézmény volt az Amerikai Egyesült Államok Washington államának Spokane városában.

A papképző intézményt 1912-ben alapították B. E. Utz és W. D. Willoughby.[1] A nagy gazdasági világválság során fennálló pénzügyi problémák miatt 1934-ben a Eugene-i Teológiai Főiskolába (ma Bushnell Egyetem) olvadt.[2][3] Fennállása alatt 112 férfi és 100 nő szerzett diplomát, valamint 46 férfit szenteltek fel. Az intézmény bölcsészettudományi, művészeti és teológiai kurzusokat is kínált.[4]

Megszűnését követően a campust a Spokane Junior College bérelte az evangélikus egyháztól.[5] Helyén ma egy középiskola található.

Nevezetes személyek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Mrs. B. E. Utz: History of Spokane University. (angolul) Spokane (Washington): Leo’s Studio, University Place. 1941.  
  2. Marta A. Goodrich: History of Northwest Christian College. (angolul) Eugene (Oregon): Oregoni Egyetem. 1949. (kiadatlan MA-dolgozat)  
  3. Jordyn Brown: Northwest Christian University in Eugene to change its name (angol nyelven). The Register-Guard, 2020. március 8. [2020. március 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. november 28.)
  4. Ross J. Grifieth: Crusaders for Christ. (angolul) Eugene (Oregon): Shelton-Turnbull, Inc. 1971.  
  5. Junior College Leases Spokane College Plant. (angolul) Spokane Daily Chronicle, L. évf. 183. sz. (1936. április 21.) 1. o. Hozzáférés: 2022. november 28.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Spokane University című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.