Spock’s Beard

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Spock's Beard szócikkből átirányítva)
Spock’s Beard
A Spock's Beard tagjai 2007-ben
A Spock's Beard tagjai 2007-ben
Információk
Eredet Los Angeles, USA
Alapítva 1992
Aktív évek 1992 – napjainkig
Műfaj Progresszív rock
Kiadó InsideOut
Tagok
Alan Morse

Ryo Okumoto
Nick D'Virgilio

Dave Meros
Korábbi tagok
Neal Morse

A Spock’s Beard weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Spock’s Beard témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Spock’s Beard egy amerikai progresszív rock-együttes.

Története[szerkesztés]

1992-ben, Los Angelesben alapította meg a Morse testvérpár, Neal és Alan. Alan elektromos gitáron játszott, míg Neal énekes-billentyűs volt. Hozzájuk csatlakozott még Nick D'Virgilio dobos és David Meros basszusgitáros. Ezzel a felállással adták ki 1995-ben debütáló albumukat The Light címmel. Később csatlakozott hozzájuk a japán billentyűs, Ryo Okumoto. Neal Morse a 2002-es Snow után szólókarrierbe fogott, azóta D'Virgilio az énekes.

A név eredete[szerkesztés]

A név magyar jelentése Spock szakálla (Spock a Star Trek egyik főszereplője). Egy különösen vad koncert után Alan odament Nealhez, és így szólt: "Ez olyan, mintha Spocknak szakálla lenne. Nem lenne jó név egy együttesnek? Spock's Beard." Ezután készített egy 100 ötletből álló névlistát, a végére ezt is odabiggyesztette, viccből . A többi tag ezt választotta.

Zenéje[szerkesztés]

A Spock's Beard progresszív rockot játszik, melyen főleg Genesis-hatások vehetőek észre. Gyakran említik együtt a The Flower Kings-szel, melynek a hard rock-megfelelőjének tartják a Spock's-ot, illetve a Dream Theater-rel, mely ugyanazt a zenei érzést viszi, csak éppen progresszív metalban.

Lemezeik[szerkesztés]

Stúdióalbumok[szerkesztés]