Én hősöm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Én hősöm
(My hero)
Műfajvígjáték, sci-fi

AlkotóPaul Mendelson
RendezőJohn Stroud
FőszereplőArdal O’Hanlon
Emily Joyce

OrszágEgyesült Királyság
Nyelvangol
Évadok6
Epizódok51
Gyártás
Vezető producerGeoffrey Perkins
Részenkénti játékidő30 perc (epizódonként)
GyártóLittle Brother Productions
Sugárzás
Eredeti adóBBC Prime
Eredeti sugárzás2000. február 4.2006. szeptember 10.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Én Hősöm (My hero) egy angol gyártású televíziós sorozat, amelyet Paul Mendenson ötlete alapján készítettek. 2000 és 2006 között ment a BBC-n. A sorozat egy nem túl éles eszű szuperhősnek, Thermoman-nek a "bohóckodását" követi végig, akit Ardal O’Hanlon alakít.

Szereplők[szerkesztés]

Thermoman[szerkesztés]

A sorozat főszereplője, egyben egy szuperhős: Thermoman (Ardal O’Hanlon), álneve George Sunday. Nem egy hétköznapi szuperhős, mivel egy földi nőbe, Janet Dawkins Sunday-ba (Emily Joyce) szerelmes. Így Thermoman-nek is úgy kell tennie, mint ha ő is csak egyszerű, két lábbal földön járó mindennapi ember lenne. Ám ez nem igen könnyű, mert Janet barátai/barátnői igen nagy rajongói Thermoman-nek és már nem kevésszer volt rá példa, hogy felismerték Thermoman-t, de mindig talált valami kiutat.

Cassie Sunday(Madeleine Mortimer)[szerkesztés]

Thermoman eredeti felesége. A sorozatból nagyon keveset tudunk róla, de annyi biztos, hogy ő is szuperhős és valamikor elviszi Thermoman-t Ultron-ra, természetes élőhelyére.

Ollie Sunday(Finlay Stroud)[szerkesztés]

Thermoman és Janet Dawkins Sunday közös gyermeke, aki már a Föld bolygón született. Neki is vannak szuper képességei, mint apjának, de földi élethez is szokott.

Piers Crispin(Hugh Dennis)[szerkesztés]

Orvos, Janet Dawkins Sunday főnöke.

Arnie(Lou Hirsch)[szerkesztés]

Thermoman barátja, kocsmáros. Története szerint régen ő is szuperhős volt, de mivel képességeivel visszaélt, azokat elvették tőle, és így már ő is földi életet él.

Mrs Raven(Geraldine McNulty)[szerkesztés]

Janet Dawkins Sunday munkatársa a rendelőben. A sorozat szerint három gyermeke van és egy nővére, de őket nagyon nem kedveli. Mrs Raven egy unott, talán depressziós 50 év körüli nő.

Stanley és Ella Dawkins(Tim Wylton és Lill Roughley)[szerkesztés]

Janet szülei.

Tyler(Philip Whitchurch)[szerkesztés]

Thermoman barátja, a film szerint jövőlátó és szkeptikus. Ő (is) tudja hogy George Monday csak Thermoman álneve, de Thermoman ezt tagadja.

Avril(Moya Brady)[szerkesztés]

Thermoman bio-boltjában dolgozó eladónő, többnyire mellékszereplő.