„Tony Nader” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
pt
bev. bőv.
1. sor: 1. sor:
{{Személy infobox}}
{{Személy infobox}}
Dr. '''Tony Nader''' libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a [[transzcendentális meditáció]] nemzetközi szervezetének vezetője.
Dr. '''Tony Nader''', születési nevén ''Tanios Abou Nader,'' {{ny-ar|طوني أبو ناضر}}, libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a [[transzcendentális meditáció]] nemzetközi szervezetének vezetője.


== Élete ==
== Élete ==

A lap 2021. március 17., 00:40-kori változata

Tony Nader
SzületettLibanon
Állampolgárságalibanoni
Foglalkozásaneurológus
Iskolái
A Wikimédia Commons tartalmaz Tony Nader témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Dr. Tony Nader, születési nevén Tanios Abou Nader, arabul: طوني أبو ناضر, libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője.

Élete

A bejrúti amerikai egyetemen (American University of Beirut) szerzett orvosi diplomát, majd az amerikai Massachusetts Institute of Technology hallgatójaként szerzett PhD-fokozatot idegtudomány szakterületen.

A Harvard Medical School oktató kórházában dolgozott kutató munkatársként, majd együtt dolgozott Deepak Choprával a massachusettsi Maharishi Ayurveda Egészségügyi Központban. 1994-ben jelent meg első könyve, Az emberi fiziológia: a Védák és a védikus irodalom kifejeződése.

Maharisi Mahes jógi, a transzcendentális meditáció alapítójának halála után 2008 óta a transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője, és ebben a minőségben világszerte több mint 100 országban irányítja a TM szervezet tevékenységét.

Nader második könyve, a Rámájana az Emberi Fiziológiában 2011-ben jelent meg. 2015-ben megalapította a Matematika és Tudatosság Nemzetközi Folyóiratát (International Journal of Mathematics and Consciousness), amelynek azóta is főszerkesztője.

Források