„Sablon:Kisbetűscím/doc” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
magyarítás, ez a huwikis sablon soha nem használt JavaScriptet, a {{rosszcím}} sem a DISPLAYTITLE által letiltott címek kierőszakolására van
TemplateData-leírás
 
1. sor: 1. sor:
<templatedata>
{
"description": "Ez a sablon a lap tetején megjelenő címet kis kezdőbetűssé teszi, így az „EBay” című cikk címe „eBay”-ként látszik, az „IPod” „iPod”-ként stb. Jellemzően a szócikk legelejére kerül.",
"params": {}
}
</templatedata>

Egyszerűen csak helyezd el a <code><nowiki>{{kisbetűscím}}</nowiki></code> sablont az oldal legtetején (esetleg még a vitalap tetején). Paramétere nincs. Példák:
Egyszerűen csak helyezd el a <code><nowiki>{{kisbetűscím}}</nowiki></code> sablont az oldal legtetején (esetleg még a vitalap tetején). Paramétere nincs. Példák:



A lap jelenlegi, 2020. június 6., 17:02-kori változata

Ez a sablon a lap tetején megjelenő címet kis kezdőbetűssé teszi, így az „EBay” című cikk címe „eBay”-ként látszik, az „IPod” „iPod”-ként stb. Jellemzően a szócikk legelejére kerül.

Sablonparaméterek

ParaméterLeírásTípusÁllapot
Nincs paraméter megadva

Egyszerűen csak helyezd el a {{kisbetűscím}} sablont az oldal legtetején (esetleg még a vitalap tetején). Paramétere nincs. Példák:

Lap neve Megjelenése
EBay, IPod stb. eBay, iPod stb.
  • Figyelem: a subst: előtag használata ezzel a sablonnal kerülendő.

Technikai háttér[szerkesztés]

A sablon a DISPLAYTITLE varázsszót használja, tehát minden névtérben működik, automatikusan kisbetűssé teszi a cím elejét.

Lásd még[szerkesztés]

  • Wikipédia:Elnevezési szokások
  • {{rosszcím}}(?) – megadható a megjelenítendő cikknév; támogat dőlt betűt, alsó és felső indexet, és ha nem használható a varázsszó, akkor megjelenik egy üzenet a cikk tetején.