„Intellio” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
9. sor: 9. sor:
iparág = [[biztonságtechnika]] |
iparág = [[biztonságtechnika]] |
termékek = [[IP videomegfigyelő rendszerek]]
termékek = [[IP videomegfigyelő rendszerek]]
publisher =www.intellio.eu | date =July 2013 | url =http://www.youtube.com/watch?v=HEC-wx1GIEk | format =youtube video | accessdate =30 July 2013 }}</ref> |
honlap = http://www.intellio.eu/
honlap = http://www.intellio.eu/
}}
}}

A lap 2013. augusztus 12., 12:54-kori változata

Intellio Technologies Zrt.
[[Fájl:Siemens logó|150px]]
Alapítva2005 Budapest, Magyarország
SzékhelyMagyarország Székesfehérvár, Magyarország
Iparágbiztonságtechnika
TermékekIP videomegfigyelő rendszerek honlap = http://www.intellio.eu/
Alkalmazottak számaN/A
SablonWikidataSegítség

Az Intellio Technologies Zrt. egy IP alapú kamerákat és kamerarendszereket gyártó magyar cég, melyet 2004-ben alapítottak magyar szakemberek azzal a céllal, hogy a digitális kameraképek elemzésének lehetőségét kihasználva, intelligens kamerákat hozzanak létre. Ennek eredményeképp a cég 2005-ben a világon elsőként jelentetett meg intelligens fedélzeti detektorokkal (VCA) rendelkező, sorozatban gyártott biztonsági kamerákat. A vállalat kizárólag megapixeles felbontású IP kamerákat gyárt. Video-menedzsmentszoftvere több ismert gyártó kameráját is képes fogadni, s a világon a másodikként megkapta az ONVIF profile S minősítést.

Története

A kezdetek

A cég megalakulásának idején már léteztek IP alapú megfigyelőrendszerek (pl.: Axis Communications), ám digitális tartalomelemzést akkor még nem alkalmaztak a gyártók. Az Intellio első kamerái - a kornak megfelelően - csupán 640x480 pixel felbontásúak voltak, ám a manapság már igen elterjedt fejlett mozgásérzékelésekre, kép-maszkolhatóságra már képesek voltak.

Innovatív fejlesztések

Az évek során a kamerák felbontása egyre nőtt, manapság a legnagyobb felbontású kamera az 5 megapixeles ILD-510E. A menedzsmentszoftver is minden évben több jelentős fejlesztésen esik át, mára a biztonságtechnikai szakmán belül igen elismert és kedvelt.

Nyitás külföldre

A cég pár éve kilépett anyaországa határain túlra. Intellio rendszerek ma már szerte Európában működnek, Romániától kezdve, Olaszországon, Horvátországon, Oroszországon, Anglián át, egészen Izraelig.

Napjainkban

Az Intellio mára a Kelet-Európai régió egyik jelentős gyártójává nőtte ki magát. Portfoliójában megtalálhatóak az összes jelentős kamerakivitelek a PTZ kamerákon kívül, elérhető rendszámfelismerő modul, nem- és kormeghatározó alkalmazás VisiScanner néven és szerverfüggetlen, önállóan működő IP kamera.

Technológia

Az Intellio kameráinak és szoftvereinek fejlesztése Magyarországon zajlik. A kamerák minden esetben több megapixeles CMOS képszenzort tartalmaznak, a cég saját képtömörítési és képtovábbítási eljárásai pedig elősegítik a csökkentett infrastruktúra-igénybevételt. A menedzsmentszoftver a legújabb Windows-verziókat támogató változat mellett elérhető Androidon és iOS-en is.