Ugrás a tartalomhoz

Revelación

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Blua lago (vitalap | szerkesztései) 2024. május 25., 20:03-kor történt szerkesztése után volt. Ez a változat jelentősen eltérhet az aktuális változattól. (Blua lago átnevezte a(z) Revelación lapot Cikkjelölt:Revelación lapra átirányítás nélkül: Még nem szócikk vagy gépi fordítás, a feljavítóba kerül cikkjelöltnek)

A Revelación Selena Gomez amerikai énekesnő negyedik meghosszabbított darabja. 2021. március 12-én adta ki az Interscope Records. Gomez számos producerrel együttműködött, mint például Albert Hype, DJ Snake, Jota Rosa, Maro, Neon16 és Tainy, hogy elérje a kívánt hangzást. Kijelentette, hogy az EP az „erő, szeretet, megbocsátás és továbblépés” témáira összpontosít.

Az EP-t három kislemez támogatta: "De Una Vez", "Baila Conmigo" Rauw Alejandroval és "Selfish Love" DJ Snake-el, és ez Gomez első olyan projektje, amely kiemelkedően spanyol nyelvű. A reggaeton, elektropop, latin pop, R&B és alternatív R&B műfajokat ötvözi urbano elemekkel. Eltérést jelez elődje, a Rare (2020) dance-pop hangzásától. A megjelenéskor a Revelación elismerést kapott a zenekritikusoktól, akik kiemelték az ízléses produkciót, és dicsérték Gomez művészi kibővítését. Az EP lett a legjobban értékelt Metacritic projektje.

Kereskedelmi szempontból a Revelación a 22. helyen debütált az amerikai Billboard 200-on, megjelenésének első hetében 23 000 egyenértékű albumegységet váltva, ami Shakira El Dorado (2017) óta a legnagyobb eladási hetet jelentette egy nő latin zenei albumának. A Billboard Top Latin Albums toplistáján is debütált, és ez lett az első női album, amely ezt tette, szintén a 2017-es El Dorado óta. A Revelación szintén 8,57 millió streamel debütált a Spotifyon az első 24 órában, ezzel a női EP legnagyobb debütálása a platformon. A Revelación négy száma felkerült a Billboard Hot Latin Songs listájára 2021. március 27-én. A nyitószám, a "De Una Vez" klipjét jelölték a legjobb rövid formátumú zenei videó kategóriában a 22. éves Latin Grammy-díjátadón.

A Revelaciónt jelölték a legjobb latin pop album kategóriában a 64. Grammy-díjátadón, amivel Gomez első jelölését kapta.