„Önéletrajz” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (-készítés csatolása az előtaghoz vagy birtokos szerkezetté alakítása a helyesírás nagyobb dicsőségére (kézi botszerkesztés))
* Az utóbbi időben terjed az a szokás, hogy konferenciák, előadássorozatok előadóitól is kérnek önéletrajzokat, főleg a nyilvánosságnak való méltó, alapos bemutatásuk érdekében.
 
Általános iskolai tanulmányait Budapesten, a zuglói Arany János Általános Iskolában kezdte, majd az alsó tagozatot, Lengyelországban, Varsóban folytatta, az orosz nagykövetség mellett működő általános iskolában. Felső tagozatos tanulmányait, újra az Arany János Általános Iskolában folytatta matematika-orosz tagozaton. Ezután felvételt nyert a Kőrösi Csoma Sándor kéttannyelvű Gimnáziumba, ahol 1986-ban érettségizett. Munkaköreit tekintve, mindig az aktuális piaci igényeknek megfelelő munkakörökben tevékenykedett. Hosszabb időt töltött a Magyar Hitel Bankban recepciósként, manager asszisztensként, Külker Vállalatnál bonyolítóként, multinacionális cégeknél idegennyelvű levelezőként, Általános iskolában nevelőtanárként, stb... 1997-ben beiratkozott az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemere, ahol 2010-ben, felekezeti szociális munkás (BA) alapszakon szerezte meg főiskolai diplomáját, majd ugyanebben az évben felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológia Karára, ahol 2012-ben megszerezte az egyetemi végzettségét interkulturális pszichológia és pedagógia (MA) mesterszakon. Egyéb szakmai képzéseit tekintve, a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszéken elvégezte a kognitív viselkedésterápia alapjai című továbbképző tanfolyamot.
==Önéletrajz űrlapon==
 
Egyre inkább elterjednek a számítógéppel kitölthető, on-line elérhető űrlapok, például az EUROCV, amely az európai [[Europass]] önéletrajz sablont használja. Ezek alapvetően a vázlatos, "amerikai" önéletrajzok megírásához nyújtanak segítséget. Az Európai Bizottság által fejlesztett Europass önéletrajz célja kettős: egyrészt segíti az önéletrajz írást, hiszen támpontot ad a tartalomhoz és a formához, másrészt könnyíti a munkáltató feladatát is, hiszen az egységes formátum lehetővé teszi az önéletrajzok egyszerű összehasonlíthatóságát. Azonban az Europass nagyon redundáns és sok lényeges információt nem tartalmaz.
 
Publikációk:
 
Holocaust és az ismétlődő trauma
 
Transzgenerációs traumaátörökítések
 
in print:
 
A zsidó felekezeti oktatás a XXI. században
 
Házastársi konfliktusok, házastársi játszmák
 
egyéb cikkek zsidó identitás témakörben
 
== Korszerű elvek az önéletrajzíráshoz ==
14

szerkesztés

Navigációs menü