„Bárbara Mori” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
(apróbb javítások)
aNincs szerkesztési összefoglaló
|művésznév =
|születésnap = {{életkor-élő-dátummal|1978|2|2}}
|származás = [[Montevideo]], {{Uruguay}}
|halál ideje =
|házastárs =
}}
 
'''Barbara Mori Ochoa''' ([[Montevideo]], [[Uruguay]], [[1978]]. [[február 2.]] – ) [[mexikó]]i színésznő, modell.
 
== Élete ==
Apai nagyapja révén japán vér csörgedezik az ereiben. [[Uruguay]] fővárosában, [[Montevideo|Montevideóban]], született, de mexikói állampolgár. Két testvére, [[Kenia Mori]] és [[Kintaró Mori]] szintén színésznő. Szülei, Yuyi Mori és Rosario Ochoa, Barbara három éves korában elváltak. Kis gyermekkorátKisgyermekkorát [[Mexikó]]ban és [[Uruguay]]ban töltötte, tizenhét éves koráig [[Mexikóváros]]ban élt.
 
Tizennégy éves korában, amikor pincérnőként dolgozott, [[Marcos Toledo]] divattervező felajánlotta, hogy manökenként foglalkoztatja. Tizenhét évesen függetlenné vált, és az unokatestvéreihez költözött. Tizenkilenc évesen találkozott a színész [[Sergio Mayer]]rel, akitől [[1998]]-ban született fia, Sergio, de a pár sosem házasodott össze.
 
Később az El Centro de Estudios de Formación Actoralban tanult. Színészként az ''Al Norte del corazón'' című mexikói telenovellában debütált. Ezt követően a ''Tric Tac'' című szituációs komédiában szerepelt. A következő évben már a ''Mirada de mujer''ben játszott. A sorozatban játszott szerepéért megkapta első TVyNovelas -díját a legjobb új színésznő kategóriában.
 
[[1998]]-ban megkapta élete első főszerepét, Azult, aaz ''Azul Tequilá''ban, amelynek társrendezője [[Mauricio Ochmann]] volt. Egy évvel később forgatták a ''Me muero por ti a Miami'' című sorozatot, amelyben a híres perui színész, [[Christian Meier]] partnere volt. [[2000]]-ben szerepet kapott egy mexikói vígjátékban, az ''Inspiración''ban. Később számos telenovellában szerepelt, beleértve az ''Amor descaradó''t és a magasan minősített mexikói szappanoperát, a ''[[Rubí, az elbűvölő szörnyeteg]]''et, amelyért TVyNovelas -díjat kapott. [[2005]]-ben főszerepet kapott a ''La mujer de mi hermanó''ban, mint Zoe, a filmbéli férjét [[Christian Meier]] alakította, akivel már játszottak együtt a ''Me muero por ti''ben.
 
Barbarát korai stádiumú rákkal diagnosztizálták, de ma már büszke túlélő. Ennek kapcsán szerepelt az [[UniGlobe Entertainment]] egyik dokumentumfilmjében, amelyben olyan neves színészek beszélnek a rák elleni harcról és az akaraterőről, mint [[Olivia Newton-John]], [[Diahann Carroll]], [[Melissa Etheridge]], [[Namrata Singh Gujral]], [[Mumtaz Smith|Mumtaz]] és [[Jaclyn Smith]], [[William Baldwin]], [[Daniel Baldwin]], [[Priya Dutt]], akiknek életét érintette a rák, és sikeresen kigyógyultak belőle. A film narrátora [[Kelly McGillis]].

Navigációs menü