Sony Ericsson Xperia X5 Pureness

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Gyártó Sony Ericsson
Forgalomban 2010. január
Képernyő/kijelző 1.8", 176x220 px szürkeárnyalatos áttetsző
Kamera nincs
Operációs rendszer Sony Ericsson A200
Bevitel billentyűzet
Memória 88 MB
Tárhely 2 GB
Hálózatok GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSDPA/HSUPA
Kapcsolódási lehetőség Bluetooth 2.0
Akkumulátor Li-Pol
Méretek112×43×13 mm
Tömeg70 g
Kialakítás klasszikus

A Sony Ericsson Xperia Pureness (Xperia X5) egy 2010-es Sony Ericsson-telefon, mely funkcionalitásában egy hagyományos készülék tudásával bír, azonban kijelzője egyedi: egy új technológiának köszönhetően átlátszó.

Specifikációk[szerkesztés]

A telefon hagyományos, "candybar" alakú, felső részén található a szürkeárnyalatos, átlátszó kijelző, melyet oldalról LED-fényforrások világítanak meg. Alsó részén találhatóak a számbillentyűk, melyeken a feliratok bekapcsolás után jelennek meg. Legalján egy Sony Ericsson-felirat található a házhoz rögzítve, mely alatt egy matricán a készülékinformációkat helyezte el a gyártó. Akkumulátora fix, nem cserélhető, ahogy a memória sem bővíthető memóriakártyával, s így a SIM-kártyát oldalról kell behelyezni. USB-foglalat sem található rajta, helyette a korábbi Sony Ericsson-telefonok Fast Port-csatlakozóját kapta meg. A fényképezés funkciója teljes egészében kimaradt.

Szoftvere is a korábban használt Sony Ericsson A200 szürkeárnyalatra optimalizált verziója, JAVA-támogatással. Mivel a készülék képes a 3G-hálózatok kezelésére is, így rendelkezik beépített webböngészővel. Gyárilag mellékelt az FM-rádió és a TrackID is. Mindehhez sztereó Bluetooth-fülhallgatót adott a gyártó.

Források[szerkesztés]