Slender

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Slender
Fejlesztő Parsec Productions
Kiadó Parsec Productions
Tervező Mark J. Hadley
Programozó Mark J. Hadley
Zeneszerző Mark J. Hadley
Sorozat Slender
Motor Unity
Platformok Microsoft Windows
OS X
Kiadási dátum 2012
Műfaj túlélőhorror
Játékmódok egyjátékos videójáték
Adathordozó Digitális terjesztés
A Slender weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Slender témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Slender egy 2012 júniusában kiadott ingyenesen letölthető, belső nézetes, túlélőhorror műfajú számítógépes játék.

Slender: The Eight Pages[szerkesztés]

Az első Slender-játék volt, melyet a Unity Ward fejlesztett. Ebben a részben feltehetőleg egy kisgyereket alakít a játékos, akinek az a feladata, hogy nyolc darab papírlapot gyűjtsön össze egy sötét erdőben, amin írások és ábrák találhatók egy fekete öltönyös fehér teremtményről, Slender manről. A játékos felszerelése mindössze egy zseblámpa, illetve egy kamera. A játéknak akkor van vége, ha a Slender man elkapja a főszereplőt. Nincs mentési lehetőség, se betöltés, a játék hamar, tíz tizenöt perc alatt befejezhető.

Slender: The Arrival[szerkesztés]

A Slender 1 folytatása. Az előző résszel ellentétben, a folytatás öt pályára van felosztva, azon belül pedig ellenőrzőpontokra, így nem kell a legelejéről kezdeni. A játékban már nem a Slender man az egyedüli ellenfél. A grafika javult a Slender 1 hez képest, a feladat is bővült.

A második rész 2013. március 26-án jelent meg. A hivatalos oldalon és a Blue Isle Studio weboldalán megtekinthető néhány képernyőkép. A játék az elsőhöz hasonlóan digitálisan letölthető.[1][2]

Fogadtatás[szerkesztés]

A játék pozitív fogadtatásra lelt. Egyes kiadványokban bírálták a játékot a nem túl hatékony horrorhatás miatt más olyan túlélőhorrorokhoz képest, mint például az utóbbi Resident Evil játékok.[3] A hivatalos weboldal összeomlott, miután rengetegen próbálták letölteni a játékot.[4][5]

Források[szerkesztés]

  1. Slender: The Arrival Official Website. Slender Arrival. (Hozzáférés: 2013. március 10.)
  2. Alex: New Slender: The Arrival Screenshots. Blue Isle Studios, 2012. október 18. [2013. május 31-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. március 10.)
  3. Josh Brown: Slender – Proof of The Power of Survival Horror?. The Gaming Hub, 2012. július 7. [2012. október 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. július 8.)
  4. Jeffrey Matulef: Free horror game Slender is absolutely terrifying. Eurogamer, 2012. július 4. (Hozzáférés: 2012. július 8.)
  5. William Usher: Slender Has Gamers Asking Who Is The Slender Man?. CinemaBlend, 2012. július 8. (Hozzáférés: 2012. július 10.)

További információk[szerkesztés]