Skyworth Auto

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Skyworth Auto
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva2017
SzékhelyNanking
AlapítóHuang Hongsheng
Iparágautóipar
Termékekelektromos jármű
AnyavállalataNanjing Golden Dragon Bus
A Skyworth Auto weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Skyworth Auto témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Skyworth Auto egy nanjingi székhelyű, 2017 óta működő kínai elektromos személygépjárművek gyártója. A márka a Skywell kínai céghez tartozik, a Skyworth Group-szal együttműködve.

Történelem[szerkesztés]

Skywell New Energy[szerkesztés]

2017-ben a Skywell, a Nanjing Golden Dragon Bus tulajdonosa bejelentette a személygépjárművekre való terjeszkedést. A „Skywell New Energy” ezzel a céllal jött létre, mint leányvállalat.

Ugyanebben az évben a nankingi kutató-fejlesztő központban megkezdődtek az első elektromos autó fejlesztési munkái.

2020-ban a Skywell elektromos autókat fejlesztő részlege hivatalosan is bemutatta a Skywell ET5-t, mint első járművét, amelyet a Tianmei Automobile gyártott.[1]

Skyworth Auto[szerkesztés]

2021 áprilisában a részleget átnevezték Skyworth Auto-ra, hogy megkülönböztessék az anyavállalattól Skywell.[2] A névváltoztatás kezdetben nem tartalmazta magát a Skywell ET5-et, de 2021 júliusában maga a jármű is kapott új márkát és célállomást, mint a Skyworth EV6.[3]

2021-ben a német Elaris cég bejelentette, hogy az EV6-ot Elaris Beo néven forgalmazza helyben.[4]

Skyworth EV6, Imperium ET5 jelvény

Az Imperium Motors azt is bejelentette, hogy az EV6-ot ugyanabban az évben az ET5 Imperiummal együtt az Egyesült Államokba és Kanadába is behozza.[5]

2023 novemberében, a Guangzhou Autószalonon a Skyworth bemutatta a cég kínálatának újabb modellel történő bővítésének első előzetesét a zászlóshajó Shyhome elektromos limuzin prototípusa formájában.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tianmei Automobile's first fully electric SUV: Skywell ET5 (angol nyelven). Electric Hunter . (Hozzáférés: 2021. szeptember 14.)
  2. Chinese TV Maker Skyworth Gives Its Name to Skywell With Big Car Plans (angol nyelven). www.yicaiglobal.com . (Hozzáférés: 2021. szeptember 14.)
  3. EV startup Skyworth Auto puts NEV model EV6 onto market. Gasgoo . (Hozzáférés: 2021. szeptember 14.)
  4. The new Elaris Beo electric SUV from China comes to Germany (angol nyelven). Electric Vehicles Stories . (Hozzáférés: 2021. szeptember 14.)
  5. First Drive: 2021 Imperium ET5 (kanadai angol nyelven). driving . (Hozzáférés: 2021. szeptember 14.)
  6. Компания Skywell анонсировала свою вторую модель — роскошный электроседан (orosz nyelven). (Hozzáférés: 2023. november 20.)