Shou Zi Chew

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Shou Zi Chew
Született1983január 1. (41 éves)
Szingapúr
Nemeférfi
Állampolgárságaszingapúr
Nemzetiségeszingapúri
HázastársaVivian Kao
Gyermekeikét gyermek
Foglalkozásavezérigazgató
Iskolái
KitüntetéseiAsia's Most Influential Singapore (2022)[1]
A Wikimédia Commons tartalmaz Shou Zi Chew témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Shou Zi Chew (Kínaiul: 周受资) 1983 januárjában született Szingapúrban. Üzletember és vállalkozó, 2021 óta a TikTok vezérigazgatója.[2]

Fiatalkora és tanulmányai[szerkesztés]

Középiskolát a Hwa Chong Institutionben végzett, ezt követően teljesítette a sorkatonai szolgálatát a szingapúri hadseregnél.[3] Ezt követően jelentkezett és sikeres felvételt nyert a University College London főiskolára, ahol közgazdaságtant tanult, és itt is fejezte be az alapképzést.

2008-ban elköltözött az Amerikai Egyesült Államokba, és itt folytatta a felsőfokú tanulmányait a Harvard Business Schoolon.

Magánélete[szerkesztés]

Felesége Vivien Kao,[4] akit a Harvardon ismert meg 2008-ban, két gyermeküket Szingapúrban nevelik.

Karriere[szerkesztés]

2006-tól bankárként dolgozott a Goldman Sachsnál Londonban.[5]

2009-ben tanulmányai közben gyakornoki állást vállalt a Facebook nevű amerikai vállalatnál.[2]

2010-től Pekingben dolgozott egy hongkongi DST Global nevű kockázatelmező cégnél. itt egy olyan csapatot vezetett akik később a beruházói voltak a ByteDancenek.

2015-től a Xiaomi vállalatánál dolgozott, aminek a pénzügyi igazgatója lett.[4]

2021 márciusától a ByteDance pénzügyi igazgatójaként tevékenykedik, a korábbi vezérigazgatót cserélte, Kevin A. Mayert.

Jegyzetek:[szerkesztés]

  1. https://www.tatlerasia.com/people/chew-shou-zi, 2022. november 3.
  2. a b Jackson, Katie Canales, Sarah: Meet Shou Zi Chew, TikTok's 40-year-old CEO who's entered the spotlight as he tries to defend the company from growing security concerns and ban threats (amerikai angol nyelven). Business Insider. (Hozzáférés: 2023. március 27.)
  3. Who is Shou Zi Chew? What to know about the TikTok CEO testifying before Congress (amerikai angol nyelven). www.cbsnews.com. (Hozzáférés: 2023. március 27.)
  4. a b cue: From Facebook intern to TikTok CEO: Who is Singaporean Chew Shou Zi? | The Straits Times (angol nyelven). www.straitstimes.com, 2023. március 23. (Hozzáférés: 2023. március 27.)
  5. Reuters. „Shou Zi Chew: Who is the TikTok CEO testifying before Congress?”, Reuters, 2023. március 23. (Hozzáférés: 2023. március 27.) (angol nyelvű) 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Shou Zi Chew című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.