Sex and Violence

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sex and Violence
Odaát
4. évad, 14. epizód
Eredeti címSex and Violence
VendégszereplőJim Beaver (Bobby Singer)
Genevieve Cortese /hang/ (Ruby
Maite Schwartz (Cara Roberts)
Chris Baker (szirén)
Mark Hildreth (Adam Benson)
Tosha Doiron (Vicki Benson)
ÍróEric Kripke
Cathryn Humphris
RendezőCharles Beeson
Első sugárzás2009. február 5.
Kronológia
ElőzőAfter School Special
KövetkezőDeath Takes A Holiday
Az Odaát epizódjainak listája

Az Sex and Violence az Odaát című televíziós sorozat negyedik évadjának tizennegyedik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Az iowai Bedfordban két hónap alatt három férfi is meggyilkolja a feleségét ugyanolyan, húsklopfolós-szerű módon. A gyilkosságok feltűnnek a Winchester fivéreknek, így "ügyvédként" a helyszínre utaznak, hogy beszélhessenek az ítéletére váró férjjel, Adam Bensonnal, aki hosszas faggatás után elárulja, hogy a gyilkosság előtt többször találkozott egy Jasmine nevű sztriptíztáncosnővel, akinek kérésére tette meg azt, amit tett.

Miután újabb hasonló gyilkosság történik, a tanácstalan Dean és Sam a jó öreg Bobby segítségét kérik, aki nem sok időn belül megállapítja, hogy az ügy hátterében egy szirén áll, az csábítja el az embereket. A férfi megkéri a fiúkat, legyenek óvatosan, ugyanis eme szörnyeteget nem tudni, hogyan lehet elpusztítani, ám a görög mitológia szerint vissza kell belé juttatni azt a bizonyos anyagot, amivel az megfertőzi áldozatait.

Deanék tovább kutakodnak, hogy megtalálják a szirént, ám meglepő módon egy FBI ügynökbe, Nick Monroe-ba botlanak. A fivérek majdnem lebuknak, ám Bobby egy telefonhívással kimenti őket a slamasztikából. Míg Dean egészen jól összebarátkozik Nickkel -akinek ízlése különösen hasonlít Deanéhez-, Sam összejön az egyik helyi doktornővel, akit Dean később magának a szirénnek gondol.

A fiú azonban csalódik ösztönében, a lény ugyanis maga Nick, aki ezután elfogja mindkét Winchestert, megfertőzi, majd egymás ellen uszítja őket. A két srác hosszas szidalmazás után egymásnak esik, végül Dean egy baltával akarja megadni öccsének a kegyelemdöfést. Hirtelen azonban feltűnik Bobby, megvágja Deant, majd a fiú fertőzött vérét tartalmazó tőrrel megöli a szirént, megszakítva ezzel a "varázst".

A történtek után Bobby magukra hagyja a fiúkat, akik közlik egymással, nem gondolták komolyan, amit az összecsapásuk előtt vágtak egymás fejéhez, majd autóba ülve, ismét tovább indulnak...

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Szirén[szerkesztés]

A szirének a görög mitológiából származó lények, melyek a mitológia szerint olyan szépséges szárnyas nők, akik tengerészeket csábítottak el lakatlan szigetekre, majd kegyetlenül végeztek velük. A szirének ennek ellenére azonban képesek mindkét nem alakját magukra ölteni, valamiféle -oxitocinszerű- testi folyadékkal olvasni az emberek gondolatába, illetve elcsábítani azokat, hogy azok aztán vaktában kövessék eme gonosztevő akaratait. Megölni őket csupán egyféle módon lehet: vissza kell beléjük juttatni azt a testnedvet, mellyel ők áldozataikat megfertőzték.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2009. januárja/februárja – Bedford, Iowa

Zenék[szerkesztés]

  • White Zombie – Thunder Kiss '65
  • Brian Tichy – Steal the World

Külső hivatkozások[szerkesztés]