Sablonvita:Ünnepek/03-15

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 13 évvel ezelőtt a(z) Rangsorolás és kiemelés témában

Rangsorolás és kiemelés[szerkesztés]

  • A Kezdőlapra kerülő válogatott évfordulók körében az alsó határ az öttel oszthatóság (Nemzeti Évfordulóink évkönyv-sorozatban 25!), a jeles napok esetében pedig az emléknap. Ha a vallási-egyházi ünnepek körére szorítkozunk, azon belül a katolikus egyházéra, és pl. az Új Ember 2011-es Kalendáriumát kézbe vesszük, az ünnepek rangsoráról a kötet elején eligazítást kapunk. "Főünnep: nagy, kövér betű; Ünnep: kövér betű; Emléknap: dőlt betű".
  • Március 15-e mint kétszeresen kiemelt NEMZETI ÜNNEP szerepel, Hofbauer Kelemen neve pedig még a dőlt betűvel jelzett emléknap fokozatot nem éri el. Ennek ellenére csak a képet veszem ki, a nevet bennhagyom.
  • Az változtatás indoklását - fontossága okán - az érintett nap vitalapja mellett a Kezdőlap vitalapjára is átviszem.

*feridiák vita 2011. március 14., 22:46 (CET)Válasz

hát, ami a fontosságot illeti, a 48-as szabadságharc holnap a csapból is fog folyni, Hofbauerről meg most hallok először, a wikinek mint ismeretterjesztő célú kezdeményezésnek érdemesebb lenne az utóbbit kitenni képnek. igaz, így, hogy nincs róla cikk (és még 2 másikról se), nem értem, miért jó kezdőlapon szerepeltetni ezeket a linkeket… Alensha 2011. március 15., 00:00 (CET)Válasz