SSX

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
SSX
Fejlesztő Electronic Arts
Kiadó EA Sports
Tervező EA Sports
Sorozat SSX
Platformok Xbox 360, PS3
Kiadási dátum 2012. február 28.
Műfaj sport (szerepjáték, kaland, ügyességi)
Játékmódok Egyjátékos mód, Többjátékos mód
Adathordozó Digitális terjesztés
A SSX weboldala

Az SSX egy hódeszkás videó játék, amit az Electronic Arts gyártócsapat készített. A teljes neve Snowboard Supercross Extreme. 2010-ben jött létre a játék trailer-e (bemutatója) SSX: Deadly Descents (Halálos Ereszkedések) néven. A legújabb SSX tartalmazza az előző részek térképeit.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékban az SSX csapat egy tagjával lehet lecsúszni igazi hegycsúcsokról pl. Himalája Antarktika. A játék magába foglal helikopterből való kiugrásokat, meneküléseket lavina elől és repüléseket repülőruhával. Az irányítás sokkal könnyebb, mint az előző részekben. A játékban sokkal több szabad tér lesz, és a pályák oldalain láthatatlan falak védik a játékost a kieséstől. AZ EA Canada a NASA képeiből állította ősze a 28 hegyet és 9 régiót. A régiók: Rockias, Alaszka, Patagónia, Antarktika, Alpok, Afrika, Himalája, Szibéria és Új-Zéland. A játékban megjelenik a ’’combo’’ rendszer. A játékhoz tartozik egy online kód, amivel elérhetővé válnak a Multiplayer és a Global Events. A játékot Zoe Payne-nel kezdjük, akivel megtanuljunk az irányítást. Zoe-val csináljuk meg az első pályákat a 9 hegységnél. Így kapjuk meg a karaktereket.

Karakterek[szerkesztés]

Az eredeti SSX karakterek is benne lesznek, mint Elise Riggs, Mackenzie "Mac" Frasser, Kaori Nishidake, Moby Jones, Psymon Stark, Zoe Payne, Griff Simmons és Eddie Wachhowski (Ha a Game Spottol rendelted meg). Ugyanúgy jönnek az újak Tane Mumea, Alex Moreau és Ty Thorsen. Minden karakternek van különleges felszerelése, Mac-nek fejlámpa, Kaorinak oxigén palackja van. Ugyanúgy mi választjuk ki a karakter ruháját, deszkáját, vagy a felszerelését. Minden karakternek egyedi trükkjei vannak, így máshogy pontozzák őket.

Zeneszámok[szerkesztés]

A játékban mindig fut valamilyen zene. A gép választja ki hogy mi. A játékban ha átlépsz a ’’Tricky’’ módba akkor mindig az SSX Tricky to "Make the fans happy" című dalt fogja játszani.

A többi dal címe: