SSX

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
SSX
Fejlesztő Electronic Arts
Tervező EA Sports
Platformok Xbox 360, PS3
Kiadási dátum 2012. február 28.
Műfaj sport (szerepjáték, kaland, ügyességi)
Játékmódok Egyjátékos mód, Többjátékos mód
PEGI-besorolás PEGI 7
Adathordozó Digitális terjesztés

Az SSX egy hódeszkás videó játék, amit az Electronic Arts gyártócsapat készített. A teljes neve Snowboard Supercross Extreme. 2010-ben jött létre a játék trailer-e (bemutatója) SSX: Deadly Descents (Halálos Ereszkedések) néven. A legújabb SSX tartalmazza az előző részek térképeit.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékban az SSX csapat egy tagjával lehet lecsúszni igazi hegycsúcsokról pl. Himalája Antarktika. A játék magába foglal helikopterből való kiugrásokat, meneküléseket lavina elől és repüléseket repülőruhával. Az irányítás sokkal könnyebb, mint az előző részekben. A játékban sokkal több szabad tér lesz, és a pályák oldalain láthatatlan falak védik a játékost a kieséstől. AZ EA Canada a NASA képeiből alította ősze a 28 hegyet és 9 régiót. A régiók: Rockias, Alaszka, Patagónia, Antarktika, Alpok, Afrika, Himalája, Szibéria és Új-Zéland. A játékban megjelenik a ’’combo’’ rendszer. A játékhoz tartozik egy online kód, amivel elérhetővé válnak a Multiplayer és a Global Events. A játékot Zoe Payne-nel kezdjük, akivel megtanuljunk az irányítást. Zoe-val csináljuk meg az első pályákat a 9 hegységnél. Így kapjuk meg a karaktereket.

Karakterek[szerkesztés]

Az eredeti SSX karakterek is benne lesznek, mint Elise Riggs, Mackenzie "Mac" Frasser, Kaori Nishidake, Moby Jones, Psymon Stark, Zoe Payne, Griff Simmons és Eddie Wachhowski (Ha a Game Spottol rendelted meg). Ugyanúgy jönnek az újjak Tane Mumea, Alex Moreau, and Ty Thorsen. Minden karakternek van különleges felszerelése, Mac-nek fejlámpa, Kaorinak oxigén palackja van. Ugyanúgy mi választjuk ki a karakter ruháját, deszkáját, vagy a felszerelését. Minden karakternek egyedi trükkjei vannak, így máshogy pontozzák őket.

Zeneszámok[szerkesztés]

A játékban mindig fut valamilyen zene. A gép válassza ki hogy mi. A játékban ha átlépsz a ’’Tricky’’ módba akkor mindig az SSX Tricky to "Make the fans happy" című dalt fogja játszani.

A többi dal címe: