SFportal.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
SFportal.hu
Vállalkozás típusaweblap
Oldal típusaweblap
Elérhető nyelv(ek)magyar
Alapítva2005. október
AlapítóSzélesi Sándor
Szalai-Kocsis Tamás
Miyazaki Jun
URLwww.sfportal.hu
Regisztrációnem kötelező
Státuszaktív
MotorWordPress[1]

Az SFportal.hu – A magyar sci-fi és fantasy oldal 2005 októberében elindult honlap. Alapítói Szélesi Sándor, Szalai-Kocsis Tamás és Miyazaki Jun, főszerkesztője Miyazaki Jun (Merras). A gárda jórészt megegyezik az Átjáró Magazin készítőivel, a magazin megszűntét követően online formában folytatták tovább tevékenységüket.

Története[szerkesztés]

Utódja a SF.hu – Átjáró Online című oldalnak, annak közvetlen folytatása, az ottani tartalom egy része most is elérhető az SFportalon.

Célja, hogy napi rendszerességgel híreket közöljön az aktuális regénymegjelenésektől kezdve a különféle sci-fi rendezvényeken keresztül a legfrissebb tévésorozatok, filmek kapcsán felmerülő információkig bezárólag mindenről. A felhasználói szabályzat értelmében a tartalom teljes egésze felhasználható a GFDL alapján, amennyiben a felhasználó megjelöli a forrást, így a Wikipédián is szabadon idézhetőek a cikkek.

Az SFportal WordPress rendszeren fut.[1]

Az Átjáró Találkozások rendezvénysorozat, és az Átjáró Fesztivál rajongói találkozó webes hátterét is az SFportal szolgáltatja.

Allapjai[szerkesztés]

2006 júniusában elindult az RPGportal.hu – a magyar szerepjáték oldal című testvérlapja is, mellyel elsősorban a szerepjátékos közönséget célozták meg; 2006 végén pedig a honlap részének számító blogrendszer sikerén felbuzdulva elindították az SFblogs.net oldalt is, mely kifejezetten sci-fi rajongóknak és alkotóknak nyújt blogolási lehetőséget.

2007 májusában elindult a Digg-jellegű aloldal, a Hirek.SFportal.hu, aminek célja a legtöbb sci-fi hír összegyűjtése volt (az oldal azóta megszűnt).[1]

2008 áprilisától fogva az oldal fenntartásába beszáll a Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület is.

2010 decemberétől elindult az SFportal E-Book nevű aloldala, mely sci-fi művek e-könyv formátumban való forgalmazásával foglalkozik.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c Az információ autentikus forrásból származó hiteles közlés. A közlést tartalmazó e-mailt archiváltuk, szövegét az önkéntes ügyfélszolgálatot ellátó szerkesztők a 2017010610013852 ügyszám alatt olvashatják. Aki meg szeretne bizonyosodni az információ valódiságáról, lépjen kapcsolatba a hozzáféréssel rendelkező önkéntesek valamelyikével!

Források[szerkesztés]

  • SFportal. [2013. szeptember 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 26.) (magyarul)

További információk[szerkesztés]