Rex Rómában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Rex Rómában egy televíziós sorozat, amelynek több évada lesz.

Történet[szerkesztés]

A Rex Rómában című sorozat a Rex felügyelőt pótolja a 13. évadtól. Ezt a sorozatot az M1 vetítette vasárnaponként 18.00 órától 2012. január 1. és július 15. között. A 13. évadtól a Rex felügyelőt Rex Rómában címen emlegetik, bár a 11-12. évad is Rómában játszódik. (Az első 12 évadot a TV2 közvetítette 1998 és 2009 között. Ezeket a részeket a Rex Rómában ismétlése előtt közvetlenül, 2013. január 7-től ismételte az M1, bár ott premierként sugározták. Érdekesség, hogy a Moser halála című epizódot Ferenc pápa megválasztása miatt megszakították a 35. perc körül és teljesen csak az ismétlés során vetítették le.) A 13. évad szereplői változatlanok a 11-12. évadhoz képest. A főfelügyelő Lorenzo Fabbri (Kaspar Capparoni), társa Glandomenico Morinni (Fabio Ferri). A főnökük Filippo Gori (Augusto Zucchi), a törvényszéki orvos Katia Martelli (Pilar Abella).

A 14. évad 1. részében Morinni helyére Alberto Monterosso érkezik. Ő lesz Lorenzo társa. Itt bukkan fel először Tomaso Bizarri (Sergio Zecca), de a csapat nagyon gyorsan felbomlik, mert Lorenzo a 14. évad 2. részének végén meghal. Rex öt gazdája közül így négy a halálával távozott el Rextől. A 14. évad 3. részétől Davide Rivera, Alberto Monterosso és Tomaso Bizzari a csapat. Tehát 3 rész alatt az egész rendőrség kicserélődik, kivétel Katia és Filippo Gori, a főnök. Az évad utolsó részében szerepel utoljára Katia Martelli.

A 15. évadban sok új szereplő érkezik, köztük a 15. évad 1. részében Maddalena de Iuca, aki Katiát váltja a patológián. Az évadzáró rész Bizarri és Rivera utolsó epizódja, de a teljes rendőrség képletesen elbúcsúzik a nézőktől. Monterossot ünneplik, és mindenki koccint, majd a kamerába köszönnek, végül elérnek a Rexet ölelő Riveráig. Ez a rész a Sangue Freddo címet kapta. A 16. évad 1. részében érkezik Pietro Terzani.

Lesz majd egy Hanno Rubato Il Natale című karácsonyi epizód, valószínűleg a 16. évadban, ahol Kunz is visszatérhet.

Pietro Piano/Marco Terzani[szerkesztés]

A 16. évad 1. részében újabb gazdája érkezik Rexnek. Marco Terzani. Ő lesz Monterosso 3. felettese és Rex 7. gazdája (Michael, Moser, Brandtner, Hoffmann, Fabbri és Rivera után). Francesco Arca alakítja a karaktert.

Érdekesség: Monterosso rekordot döntött 26 rész alatt. Ennyi idő alatt ugyanis már a 3. főfelügyelővel dolgozik együtt. Ilyen a sorozat történetében még nem volt. Úgy tűnik az olasz szériában sokkal több a csere, mint a német szériában.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Lorenzo Fabbri (122-155.) † Kaspar Capparoni Varga Gábor
Giandomenico Morini (122-153.) Fabio Ferri Fekete Zoltán
Katia Martelli (122.-) Pilar Abella Zsigmond Tamara
Filippo Gori (122.-) Augusto Zucchi Bácskai János
Davide Rivera (156-) Ettore Bassi Dévai Balázs
Alberto Monterosso (154.-) Domenico Fortunato Bede-Fazekas Szabolcs
Tomaso Bizzarri (154-177.) Sergio Zecca Túri Bálint
Marco Terzani (179-, 16. évad) Francesco Arca Lux Ádám
Andreas Mitterer (16. évad) Juergen Maurer Viczián Ottó
Carlo Nero (16. évad) Michele Alhaique Kovács Lehel
Csapattagok A csapat felállása (rész, évad) Miért bomlott fel?
Erika Hedl, Fritz Kunz 122-178. rész (11-16. évad) Nem tudni az okát.
Lorenzo Fabbri, Glandomenico Morini, Rex 122-153. rész (11-13. évad) Morini Milánóba költözik.
Lorenzo Fabbri, Alberto Monterosso, Rex 154-155. rész (14. évad) Lorenzot meggyilkolják.
Davide Rivera, Alberto Monterosso, Tomaso Bizzari, Rex 156-177. rész (14-15. évad) Tomaso meghal
Davide Rivera, Alberto Monterosso, Rex 178. rész (16. évad) Rivera eltűnik.
Pietro Piano, Alberto Monterosso, Rex 179. rész- (16. évad-) Nem tudni az okát.

A főcím[szerkesztés]

A főcím minden részben egy kicsit más, ugyanis vannak benne az aktuális részből bevágott jelenetek (1-2 másodperc). A 11. évad főcíme: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella, Augusto Zucchi, a 11×01-ben Martin Weinek, a 11×01-02-ben Denise Zich. Ezen kívül az aktuális rész főbb szereplői. A főcímdal a My friend Rex.

A 12. évad főcíme: az előbbiek+a 11-12. részben Martin Weinek és Gerhard Zemann. A főcímdal a My friend Rex rövidített változata.

A 13. évad főcíme: ezt már az M1 készítette, ugyanolyan, mint a 12. évad, csak 13. évados képekkel és jelenetekkel. A főcímdal a My friend Rex rövidített változata.

A 14. évad főcíme: 1-2. rész: Kaspar Capparoni, Domenico Fortunato, Pilar Abella, Augusto Zucchi, Sergio Zecca+az aktuális színészek. A főcímdal a My friend Rex rövidített változata.

3-12. rész: Ettore Bassi, Domenico Fortunato, Sergio Zecca, Pilar Abella, Augusto Zucchi+az aktuális színészek. A főcímdal a My name is Rex, a végefőcím a My friend Rex hosszabb változata.

A 15. évad főcíme: Ettore Bassi, Domenico Fortunato, Sergio Zecca, Paolo Miano, Chiara Gensini. A főcímdal a My name is Rex.

A 16. évad főcíme: Francesco Arca, Domenico Fortunato, Chiara Gensini. Többet nem tudunk róla.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]