Nova romboló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Típus Földi Szövetség Nova osztályú Romboló
Hosszúság 1127 méter
Átmérő 840 méter
Tömeg 6,11 millió tonna
Energia 4 Tokamak és 620 Fúziós reaktor
Hajtómű 4 Beigle-Bryant és 9000A sugárhajtómű
Fegyverzet

18 Kettős plazmaágyú

Védelem 8-10 méteres megerősített páncélzat és 22 Légvédelmi állás
Vadászok 48 db Starfury
Személyzet 250 fő
Fegyveresek 32 Aurora osztályú csillagvadász

A Nova Romboló egy hajótípus a Babylon 5 science fiction tévésorozatban.

Jellemzői[szerkesztés]

A maga 1127 méteres hosszával a Nova osztályú romboló a Földi Szövetség egyik legnagyobb harci űrhajója. A sorozat eseményeinek kezdete előtt tizenöt évvel vezették be. Egyike azoknak a hajótípusoknak, amelyek találkoztak az első minbari cirkálókkal, és elkezdték a Föld-minbari háborút.

4 Tokamak 620 fúziós reaktor látja el elegendő energiával, és 4 Beigle-Bryant 9000A részecskesugár-hajtóművet használ az előrehaladáshoz. Képes saját ugrókaput nyitni, és – jóllehet ez az egyik legrégebbi típusa – a Szövetség egyik legerősebben felfegyverzett hajója. A fegyvereivel és vadászaival, 200 felszíni deszanthajójával és 1000 gyalogosával egyedül képes bevenni egy egész katonai támaszpontot. A fegyverek olyan sok energiát emésztenek fel, hogy e célból egy helyben kell maradnia.

A Nova rengeteg hajót és katonát tud szállítani, mert minden hely a fegyverek és utánpótlás számára van fenntartva, nem a komfortnak.

Gyakran használják az újabb Omega osztályú rombolók támogatására, amelyeknek közel ugyanaz a tervezése, de van egy forgórészük a pozitív gravitációs környezet kialakítására.