No Use for a Name

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
No Use for a Name
Nouseforaname3.jpg
Információk
Eredet San Jose, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1987
Aktív évek 1987 – napjainkig
Műfaj Punk rock
pop punk
Kiadó Fat Wreck Chords
Tagok
Tony Sly
Dave Nassie
Matt Riddle
Rory Koff
Korábbi tagok
Chris Shiflett
Doug Judd
Steve Papoutsis
Ed Gregor
Robin Pfefer
Chris Dodge

A No Use for a Name weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz No Use for a Name témájú médiaállományokat.

A No Use For A Name egy amerikai punk rock együttes, melyet 1987-ben Tony Sly (gitár és ének), Rory Koff (dobok) Sunnyvale-ben, Kaliforniában alapított. Az együttes hangzása karrierjük során nagy mértékben változott. Az évek haladtával fokozatosan a punk zene egy könnyebb, melodikusabb fajtájára tértek át.

Történetük[szerkesztés]

Két évvel alakulásuk után, 1989-ben, felvették basszusgitárosnak Steve Papoutsis. Első dala, amit itt írt a You bug me volt.

1990-ben vették fel a Let 'em out című számukat és ugyanebben az évben az Incognito című albumuk is megjelent. Az 1992-es évben csatlakozott hozzájuk Chris Dodge, mint ritmusgitáros; ezután adták ki második albumukat a Don't miss the Train-t.

Chris Dodge hamarosan a távozás mellett döntött, ezért a harmadik albumon már Daily Grind játszotta fel az akkordokat. Tony Sly vette át a ritmusgitárt, Robin Pfefer pedig a szólógitárt.

1995 is váltást eredményezett: Robin Pfefer helyett Ed Gregor szerepelt a zenekarban, amely ekkoriban vált ismertté negyedik albumával, a Leche con Carne-val.

A váltások sora ezzel még nem fejeződött be. 1997-ben Chris Shiflett elvállalta a szólógitárt és az ex Face to Face-es Matt Riddle vette fel a basszusgitárt. Ebben a felállásban jelent meg az ötödik lemez, a Making Friends.

1999-ben a More Betterness! megjelenése után és röviddel a következő turné előtt Chris Shiflett a Foo Fightershez távozott. A hiányt egy Ex-Suicidal Tendencies taggal pótolták: Dave Nassie érkezett a csapatba.

2000-ben jelent meg válogatásalbumuk a The NRA Years.

2001-ben kiadtak egy régi és új számokat egyaránt tartalmazó koncertfelvétel-válogatást és ugyanebben az évben jelentették meg újra az első két lemezt. Egy évvel később jött ki Dave Nassieval az első studialbumuk Hard Rock Bottom címmel, ezt a 2005-ös Keep Them Confused követte.

2007-ben az együttes egy válogatáslemez kiadásával ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A 26 számból álló All the Best Songs két, eddig még nem hallott számot is tartalmaz.

2008-ban a banda 3 év szünet után újabb stúdióalbummal kedveskedett rajongóinak: a The Feel Good Record of the Year április 1-jén látott napvilágot.

2009-ben Dave Nassie gitáros kilépett a zenekarból az európai turnéjuk közepén, hogy átigazoljon a Bleeding Through-ba. helyére a Lagwagon gitárosa, Chris Rest lépett 2009 augusztusában.[1]

2012. július 31-én Tony Sly eddig tisztázatlan okból elhunyt.[2]

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdióalbumok
Élőalbum
Válogatás
Újrakiadások
  • 2001 – Incognito (re), Fat Wreck Chords
  • 2001 – Don't miss the Train (re), Fat Wreck Chords

Források[szerkesztés]

  1. Lagwagon-ba harapott a No Use for a Name ShortScore.net (2009. augusztus 22.)
  2. [1]

Külső hivatkozások[szerkesztés]