New Holland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
New Holland Agriculture
Típus
Alapítva 1895
Székhely Torino Olaszország
Vezetők Carlo Lambro, elnök és vezérigazgató
Iparág Mezőgazdasági gépjárművek és erőgépek
Tulajdonos CNH Industrial
Forma részvénytársaság
Termékek Mezőgazdasági munkagépek
Traktorok
Kombájnok
Munkagépek
Szőlő betakarítók
Bálázók
Anyavállalata CNH Industrial

A New Holland Agriculture weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz New Holland Agriculture témájú médiaállományokat.

A New Holland egy mezőgazdasági gépgyártó cég, a CNH Industrial N.V. nevű globális nagyvállalat része. A New Holland mezőgazdasági termékei közé tartoznak traktorok, kombájnok, bálázók, szecskázók, önjáró permetezők, vetőgépek, hobbi traktorok, egyéb mezőgazdasági és munkagépek, valamint szőlő betakarítók.

Története[szerkesztés]

Az eredeti New Holland Machine Company-t 1895-ben, New Holland nevű településen alapították, Pennsylvania államban. A Sperry Corporation nevű cég felvásárolta 1947-ben, majd a Ford Motor Company 1986-ban, s végül a FiatAgri 1991-ben. 1999-ben a New Holland része lett a CNH Global (CNH) márkának, amely a Fiat Industrial tulajdonában volt. 2013. szeptember 29-én a CNH Global N.V. és a Fiat Industrial S.p.A. egyesültek a hollandiai székhelyű CNH Industrial N.V.-re. Ezt követően a CNH Industrial N.V. mind a New York-i tőzsdén, mind a milánói tőzsdén (Mercato Telematico Azionario) szerepel. A New Holland eszközöket világszerte gyártják; a jelenlegi adminisztratív központ Torinóban, Olaszországban található. Az elmúlt években a cég több díjat kapott termékeiről, formatervezéseiről és innovatív fejlesztéseiről (ABS Super Steer rendszer, Opti Fan rendszer, Intellifill rendszer). A New Holland 2007 és 2010 között fő támogatója volt a Juventus FC-nek.

Termékek[szerkesztés]

  • Mezőgazdasági gépek
  • Mezőgazdasági földmunka eszközök
  • Munkagépek

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a New_Holland_Agriculture című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]