Netfone Telecom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
NETFONE TELECOM
(Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft.)
JelmondatMindig jókor hívsz
Típuskorlátolt felelősségű társaság
Alapítva2012 (mint Netfone Telecom)
VezetőkKun István, Mészáros László
Iparágmobil távközlés
Termékekmobil távközlési szolgáltatások
Árbevétel2400 mFt (2021)

A NETFONE TELECOM
(Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft.) weboldala
SablonWikidataSegítség

A Netfone Telecom Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú távközlési vállalat, saját SIM-kártyát kibocsátó, teljes értékű, országos lefedettséggel bíró magyar mobilszolgáltató. Működése MVNO (mobile virtual network operator) kategóriába tartozik. Saját mobiltorony-hálózattal nem rendelkezik, szolgáltatásainak nyújtása a Vodafone torony hálózatán valósul meg.

A virtuális mobilszolgáltatók teljes jogú mobilszolgáltatók, amelyek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság engedélyével szolgáltatói jogosultságokkal bírnak. A virtuális mobilszolgáltatóknak saját SIM-kártyájuk, saját operátori logójuk van, amit a mobiltelefon készülék kijelez.

A Netfone operátori kijelzése: NETFONE TELECOM (Telekom hálózaton), NETFONE (Vodafone hálózaton)

Története[szerkesztés]

Az alapító tulajdonosok és munkatársak olyan neves távközlési szolgáltató cégek vezető munkatársai voltak több mint 10 éven át, mint a Pantel, Invitel, Euroweb, Externet, Magyar Telekom. Közös céljuk az volt, hogy Magyarországon is megvalósuljon a már Nyugat-Európában és a világ többi részén is elterjedt, népszerű másodlagos mobilszolgáltatói rendszer. Így a magyarországi fogyasztók is részesüljenek a kitűnő és minőségi szolgáltatásokból, kedvező díjszabásokból és rugalmas, felhasználási szokásokhoz igazodó tarifákhoz.

Ügyfelek elérése[szerkesztés]

A Netfone célja, hogy a digitális világ fejlődése ellenére is legyenek fizikai (offline) üzletek, mely minden magyarországi lakos számára könnyen elérhetőek legyenek.

Hálózati lefedettség[szerkesztés]

A Netfone Telecom a 4G lefedettséget több frekvencia sávon biztosítja. Ezek a 800, 1800 és 2600 MHz-es sávok. Mindhárom frekvenciasáv esetében a hálózaton elérhető maximális sebesség 300 Mbit/s. A lefedett területeken eltér, hogy mely sávokon érhető el szolgáltatás. Általában a sűrűbben lakott, nagyobb lélekszámú településeket az 1800-as és 2600-as sávval szolgálják ki. A kisebb települések és a települések közötti területek, közutak lefedése a 800-as 4G sávon valósul meg.[1]

Hálózati technológia[szerkesztés]

  • GSM, GPRS, EDGE (900/1800 MHz)
  • UMTS, HSDPA, HSUPA (2100 MHz)
  • LTE (150/50 Mbit/s) (800/1800/2600 MHz)
  • LTE-A (300/50 Mbit/s)

A Netfone Telecom körzetszáma[szerkesztés]

Hálózatkijelölő szám: +3670, +3631 (új hívószám igénylése esetén)

Saját brandelt SIM kártya[szerkesztés]

Netfone SIM kártya -standard/micro/nano

A cég saját arculattal ellátott SIM kártyákat hoz forgalomba.

A kártyák univerzális méretű chipet tartalmaznak, melynek típusai:

  • Standard
  • Micro
  • Nano

Netfone személyes értékesítők, akik országszerte házhoz viszik a szolgáltatást: Mobilháló[szerkesztés]

A Mobilháló országos személyes franchise hálózata a Netfone mobilszolgáltatásainak kiemelt értékesítő csapata. Képviselők személyes felkereséssel, későbbi direkt kapcsolattartással segítik az ügyfelek igényeinek kiszolgálását.[2]

A Netfone mozgó személyes képviseletei lefedik az ország egész területét, ld. térkép: https://www.mobilhalo.hu/netfone-szemelyes-ertekesitok

Netfone értékesítési pontok[szerkesztés]

Netfone értékesítési pont_logo

Jelenleg[mikor?] több mint 180 üzlete van országszerte,[3] Budapesten, illetve Baranya Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]