Nerima Daikon Brothers – A Nerimai Retkes Bratyók

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nerima Daikon Brothers
おろしたてミュージカル 練馬大根ブラザーズ
Orositate Mjúdzsikaru Nerima Daikon Burazázu
Műfajkomédia, musical, társadalomkritika
Manga
ÍróAniplex, Studio Hibari
RajzolóKondó Takamicu
OrszágJapán
KiadóJive
AntológiaComic Rush
Megjelenés2004. december –
2005. május
Kötetek5
Televíziós anime
RendezőVatanabe Sinicsi
StúdióAniplex
OrszágJapán
CsatornaTV Tokyo
Első sugárzás2006. január 9. –
2006. március 27.
Nemzetközi sugárzások
Kanada, Amerikai Egyesült ÁllamokFunimation
MagyarországA+, Animax
Epizódok12

Fergeteges humor, minden szinten pusztító társadalmi és politikai bírálat, fülbemászó dallamok, és még több humor. A rendező, Vatanabe Sinicsi – aki többek között olyan alkotásokkal büszkélkedhet, mint az Excel Saga, a Gravitation, vagy a Puni Puni Poemi – új, az animék színterén fehér hollónak számító stíluskeveréket próbál ki a nézőkön: a musicalt ötvözi a komédiával. A Japánban 2006 januárjától sugárzott sorozat az A+ csatorna jóvoltából 2007. márciusban hozzánk is eljutott.

Amit még fontos megemlíteni: az anime jó pár szexuális, homoszexuális, és fajtalankodó utalást tartalmaz (persze szintén csak a kifigurázás kedvéért), melyek miatt hivatalos (nemzetközi) besorolása is a 18 éven felüli korosztálynak ajánlja megtekintését.

Történet[szerkesztés]

Ez a kedves kis történet egy tokióbeli kis településen játszódik, amit Nerimának hívnak. Itt egy farmon él Hideki, Ichiro, és Mako, akik együtt, plusz egy pandával (Pandaikon) együtt alkotják a Nerima Daikon Brothers, vagyis a Nerimai Retkes Bratyók együttest. Ezen a kis farmon zenélgetnek, és retket esznek egész nap, és nagy álmuk, hogy felépítsék azt az egyedülálló, hatalmas koncert-kolosszust, ahol kedvükre játszhatnak a hatalmas rajongótábor előtt. Ám sajnos a pénz valahogy sehogy sem akar összegyűlni, és a céljuk elérése érdekében bármit megtesznek. Ráadásul egy idegdegenerált rendőrnő (Yukika), és a környék gengszterei is állandóan keresztbe tesznek nekik, vagy a területükért, vagy pedig mert a pénzt nem a leglegálisabb módszerrel akarják összespórolni.

A 3 főhős egyéniségben nem szenvednek hiányt: itt van rögtön a 25 éves Hideki, akinek a Nerimai telke és a blues a mindene. Nagy álma még, hogy összeházasodhasson unokatesójával, Makóval (ennek érdekében még a törvényt is módosítja). A banda másik férfi karaktere, Ichiro. Ő a helyi Club Echo da Ekoda bárban dolgozik, ahol remek borokat és ételeket kínál a nála 40-50 évvel idősebb hölgyeknek. Különleges képessége, hogy a beléje fülig szerelmes hölgyeket mesterien utasítja el. Nem egy izgalmas csávó. A harmadik karakter Mako, a banda egyetlen hölgy tagja, Hideki 19 éves kuzinja. Különlegesen jól tudja elverni Hideki elcsórt pénzét a saját "stílusára".

Szereplők[szerkesztés]

  • Hideki (ヒデキ?)
  • Icsiró (イチロー; Hepburn: Ichirō?)
  • Mako (マコ?)
  • Pandaikon (パンダイコン?)

Médiamegjelenések[szerkesztés]

Manga[szerkesztés]

A mangaváltozatot először a Jive kiadó tette közzé a havi Comic Rush-ban, havonta 2005 decemberétől 2006 májusáig.[1] A mangasorozat írója az Aniplex és a Studio Hibari, rajzolója pedig Kondó Takamicu.

Anime[szerkesztés]

A Nerima Daikon Brothers epizódjainak listája:

# Japán Japán cím USA Angol cím Japán Első japán sugárzás[2]
1. Ore no Nerima Daikon vo Oszavari Kudaszai (俺の練馬大根をおさわりください; Hepburn: Ore no Nerima Daikon wo Osawari Kudasai?) Please Touch My Nerima Daikon 2006. január 9.
2. Ore no Otama de Szaronhejo (俺のお玉でサランヘヨ; Hepburn: Ore no Otama de Saronheyo?) Sa Rang Hey Yo with My Balls 2006. január 16.
3. Ore no Ocsúsa Osiri ni Crus (俺のお注射お尻にクラッシュ; Hepburn: Ore no Ochuusha Oshiri ni Crush?) My Shot Will Crash Into Your Backside 2006. január 23.
4. Ore no Karakuri Dekai Deso (俺のカラクリ刑事(デカ)いでしょ; Hepburn: Ore no Karakuri Dekai Desho?) My Gadget (Detective) Is Huge, Huh? 2006. január 30.
5. Ore no vo Korogaze No. 1 (俺のを転がせNo.1; Hepburn: Ore no wo Korogaze No. 1?) Roll Mine, No. 1 2006. február 6.
6. Ore no Uraura Uranai (俺のウラウラうらない; Hepburn: Ore no Uraura Uranai?) My Backroom Fortune-Telling 2006. február 13.
7. Ore de Kanadete! Uttaete! (俺ので奏でて! 訴えて!; Hepburn: Ore de Kanadete! Uttaete!?) Play With Mine! Sue Me! 2006. február 20.
8. Ore no Gekijasyu Rocket Hassa Szunzen! (俺の激安ロケット発射寸前!; Hepburn: Ore no Gekiyasu Rocket Hassha Sunzen!?) My Dirt-Cheap Rocket Is About to Launch! 2006. február 27.
9. Ore no vo Nabenabe Ottatero! (俺のをなべなべおっ立てろ!; Hepburn: Ore no wo Nabenabe Ottatero!?) Cook-Up an Erection in Mine! 2006. március 6.
10. Ore no Baddo vo Szuriszurirá♪ (俺のバッドをスリスリらー♪; Hepburn: Ore no Baddo wo Surisuriraa♪?) Give My "Bad" a Thrilla-Thriller! ♪ 2006. március 13.
11. Ore no Dome de Szannin Play!? (俺のドームで3人プレイ!?; Hepburn: Ore no Dome de Sannin Play!??) A Threesome in My Dome?! 2006. március 20.
12. Ore no Finish! Miteokunnama! (俺のフィニッシュ! 見ておくんなま!; Hepburn: Ore no Finish! Miteokunnama!?) My Finish! Take a Look at This! 2006. március 27.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]