Nerima Daikon Brothers – A Nerimai Retkes Bratyók

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Nerima Daikon Brothers
おろしたてミュージカル 練馬大根ブラザーズ
Orositate Mjúdzsikaru Nerima Daikon Burazázu
Műfaj komédia, musical, társadalomkritika
Manga
Író Aniplex, Studio Hibari
Rajzoló Kondó Takamicu
Ország Japán
Kiadó Jive
Antológia Comic Rush
Megjelenés 2004. december –
2005. május
Kötetek 5
Tv-anime
Rendező Vatanabe Sinicsi
Stúdió Aniplex
Ország Japán
Csatorna TV Tokyo
Első sugárzás 2006. január 9. –
2006. március 27.
Nemzetközi sugárzások
Kanada, Amerikai Egyesült Államok Funimation
Magyarország A+, Animax
Epizódok 12

Fergeteges humor, minden szinten pusztító társadalmi és politikai bírálat, fülbemászó dallamok, és még több humor. A rendező, Vatanabe Sinicsi – aki többek között olyan alkotásokkal büszkélkedhet, mint az Excel Saga, a Gravitation, vagy a Puni Puni Poemi – új, az animék színterén fehér hollónak számító stíluskeveréket próbál ki a nézőkön: a musical-t ötvözi a komédiával. A Japánban 2006 januárjától sugárzott sorozat az A+ csatorna jóvoltából 2007. márciusban hozzánk is eljutott.

Amit még fontos megemlíteni: az anime jópár szexuális, homoszexuális, és fajtalankodó utalást tartalmaz (persze szintén csak a kifigurázás kedvéért), melyek miatt hivatalos (nemzetközi) besorolása is a 18 éven felüli korosztálynak ajánlja megtekintését.

Történet[szerkesztés]

Ez a kedves kis történet egy tokióbeli kis településen játszódik, amit Nerima-nak hívnak. Itt egy farmon él Hideki, Ichiro, és Mako, akik együtt, plusz egy pandával (Pandaikon) együtt alkotják a Nerima Daikon Brothers, vagyis a Nerimai Retkes Bratyók együttest. Ezen a kis farmon zenélgetnek, és retket esznek egész nap, és nagy álmuk, hogy felépítsék azt az egyedülálló, hatalmas koncert-kolosszust, ahol kedvükre játszhatnak a hatalmas rajongótábor előtt. Ám sajnos a pénz valahogy sehogy sem akar összegyűlni, és a céljuk elérése érdekében bármit megtesznek. Ráadásul egy idegdegenerált rendőrnő (Yukika), és a környék gengszterei is állandóan keresztbe tesznek nekik, vagy a területükért, vagy pedig mert a pénzt nem a leglegálisabb módszerrel akarják összespórolni.

A 3 főhős egyéniségben nem szenvednek hiányt: itt van rögtön a 25 éves Hideki, akinek a Nerimai telke és a blues a mindene. Nagy álma még, hogy összeházasodhasson unokatesójával, Mako-val (ennek érdekében még a törvényt is módosítja). A banda másik férfi karaktere, Ichiro. Ő a helyi Club Echo da Ekoda bárban dolgozik, ahol remek borokat és ételeket kínál a nála 40-50 évvel idősebb hölgyeknek. Különleges képessége, hogy a beléje fülig szerelmes hölgyeket mesterien utasítja el. Nem egy izgalmas csávó. A harmadik karakter Mako, a banda egyetlen hölgy tagja, Hideki 19 éves kuzinja. Különlegesen jól tudja elverni Hideki elcsórt pénzét a saját "stílusára".

Szereplők[szerkesztés]

  • Hideki (ヒデキ?)
  • Icsiró (イチローHepburnIchirō?)
  • Mako (マコ?)
  • Pandaikon (パンダイコン?)

Médiamegjelenések[szerkesztés]

Manga[szerkesztés]

A mangaváltozatot először a Jive kiadó tette közzé a havi Comic Rush-ban, havonta 2005 decemberétől 2006 májusáig.[1] A mangasorozat írója az Aniplex és a Studio Hibari, rajzolója pedig Kondó Takamicu.

Anime[szerkesztés]

A Nerima Daikon Brothers epizódjainak listája:

# Japán Japán cím USA Angol cím Japán Első japán sugárzás[2]
1. Ore no Nerima Daikon vo Oszavari Kudaszai (俺の練馬大根をおさわりくださいHepburnOre no Nerima Daikon wo Osawari Kudasai?) Please Touch My Nerima Daikon 2006. január 9.
2. Ore no Otama de Szaronhejo (俺のお玉でサランヘヨHepburnOre no Otama de Saronheyo?) Sa Rang Hey Yo with My Balls 2006. január 16.
3. Ore no Ocsúsa Osiri ni Crus (俺のお注射お尻にクラッシュHepburnOre no Ochuusha Oshiri ni Crush?) My Shot Will Crash Into Your Backside 2006. január 23.
4. Ore no Karakuri Dekai Deso (俺のカラクリ刑事(デカ)いでしょHepburnOre no Karakuri Dekai Desho?) My Gadget (Detective) Is Huge, Huh? 2006. január 30.
5. Ore no vo Korogaze No. 1 (俺のを転がせNo.1HepburnOre no wo Korogaze No. 1?) Roll Mine, No. 1 2006. február 6.
6. Ore no Uraura Uranai (俺のウラウラうらないHepburnOre no Uraura Uranai?) My Backroom Fortune-Telling 2006. február 13.
7. Ore de Kanadete! Uttaete! (俺ので奏でて! 訴えて!HepburnOre de Kanadete! Uttaete!?) Play With Mine! Sue Me! 2006. február 20.
8. Ore no Gekijasyu Rocket Hassa Szunzen! (俺の激安ロケット発射寸前!HepburnOre no Gekiyasu Rocket Hassha Sunzen!?) My Dirt-Cheap Rocket Is About to Launch! 2006. február 27.
9. Ore no vo Nabenabe Ottatero! (俺のをなべなべおっ立てろ!HepburnOre no wo Nabenabe Ottatero!?) Cook-Up an Erection in Mine! 2006. március 6.
10. Ore no Baddo vo Szuriszurirá♪ (俺のバッドをスリスリらー♪HepburnOre no Baddo wo Surisuriraa♪?) Give My "Bad" a Thrilla-Thriller! ♪ 2006. március 13.
11. Ore no Dome de Szannin Play!? (俺のドームで3人プレイ!?HepburnOre no Dome de Sannin Play!??) A Threesome in My Dome?! 2006. március 20.
12. Ore no Finish! Miteokunnama! (俺のフィニッシュ! 見ておくんなま!HepburnOre no Finish! Miteokunnama!?) My Finish! Take a Look at This! 2006. március 27.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]