Neochrome

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Neochrome
Információk
EredetMagyarország
Aktív évek2001 - 2014
Műfajblack metal / death metal
Kapcsolódó előadókPerihelion
Tagok
Vasvári Gyula (Vee)
Szabados Krisztián
Somoskői Viktor
Katonka Barna
Korábbi tagok
Peter D. Maniak
Khor
Nord Beraht
Murd
Sathurn
Od
Aries Fragosus
Shab

A Neochrome weboldala
SablonWikidataSegítség

A Neochrome egy magyar black/death metal zenekar, ami 2001-ben alakult Debrecenben. Számos tagcserét követően 2012-től a következő két évben már Neokhrome néven dolgoztak, majd az egyre nyilvánvalóbb stílusváltozás miatt a zenekar addigi pályafutása lezárult, a tagok pedig 2014-től Perihelion néven folytatták tovább új utakon.

Történet[szerkesztés]

Az együttes 2001 őszén állt össze, alapító tagjai Murd, Nord Beraht, Peter D. Maniak és Vee voltak. 2001-ben vették fel az Out of This Cage bemutatkozó anyagot, amelyet eredetileg promóció céljára készítettek, de a kedvező kritikák nyomán[forrás?] forgalomba is hozták szerzői kiadásban.

2002 augusztusában rendezték első nagyobb koncertjüket, amelyből később a The Chromized Land Fesztivál született. 2003 őszén újabb promóciós anyagot készítettek.

2004 szeptemberében jelent meg első nagylemezük Manifestation of the Forgotten Subconscious címmel a Nail Records kiadásában, a Hammer Records terjesztésében. Ebben az évben Nord Beraht személyes okok miatt elhagyta a zenekart, helyére Khor került, Vee pedig átvette a gitárt. Bőgősként Dim ugrott be, a Dim Visionból. Első videóklipjük, a Misanthropy Pt.2. című gyakran megjelent a VIVA TV MegaWatt című műsorában.

2006-ban Sathurn lett az új bőgős. Év végén elkezdtek dolgozni a második lemezükön, amely 2007-ben jelent meg Downfall/Collapse címmel, ezúttal is a Hammer Recordsnál. 2007-ben kilépett Maniak is, ekkor Vee lett az énekes. Az év végén Khor gitáros is kivált, helyét Sathurn vette át, új tagként a korábban a Sin:Overflow és Mortem zenekarokban játszó Od lépett be.

2008-ban elkészült második videóklipjük a The Reckoning dalra. Ugyanekkor került az együttesbe Nia. 2008 végén elkezdték a harmadik nagylemez munkálatait, ami végül újabb tagcseréket követően négy évvel később jelent meg Perihelion címmel. Az együttes a lemez megjelenése előtt apró névváltozáson esett át. 2012 óta Neokhrome néven dolgoznak. A zenekar harmadik videóklipjét a Stellar Outcast című dalhoz forgatták.

A zenekar 2014-ben újra nevet váltott és az utolsó album alapján a tagok Perihelion néven folytatták a zenélést.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Out of This Cage (EP, 2001)
  • Manifestation of the Forgotten Subconscious (2004)
  • Downfall/Collapse (2007)
  • Perihelion (2012)

Tagok[szerkesztés]

  • Vasvári Gyula – gitár, ének
  • Szabados Krisztián – gitár
  • Somoskői Viktor – basszusgitár
  • Katonka Barna – dob

Videóklipek[szerkesztés]

  • Misanthropy Pt.2
  • The Reckoning
  • Stellar Outcast

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]