Nagykarácsony (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nagykarácsony
2021-es magyar film
RendezőTiszeker Dániel
Producer
  • Lévai Balázs
  • Osváth Gábor
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Fehér Boldizsár
  • Fehér Gáspár
  • Horváth András Dezső
Főszerepben
ZeneBalázs Ádám
OperatőrPataki Ádám
VágóMészáros Attila
Gyártás
Gyártó
  • Filmfabriq
  • Little Bus Production
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő109 perc
Forgalmazás
ForgalmazóInterCom Zrt.
Bemutatómagyar 2021. november 25.
Korhatár12 III. kategória (NFT/26093/2021)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Nagykarácsony 2021-es magyar romantikus film, amit Tiszeker Dániel rendezett. A főbb szerepekben Ötvös András, Zsigmond Emőke, Rujder Vivien, Pokorny Lia, Scherer Péter és Szabó Kimmel Tamás látható.

Magyarországon 2021. november 25-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Arnold (Ötvös András), a hősként ünnepelt tűzoltó élete egyszerre darabjaira hullik, amikor balesetet szenved leánykérés közben. Nemcsak barátnőjét veszíti el, hanem súlyos tériszony alakul ki nála, amely miatt képtelenné válik ellátni tűzoltói kötelességeit. A tűzoltóparancsnok a karácsonyi vásárra küldi, ahol megismerkedik a kedves, fiatal tanítónővel, Eszterrel (Zsigmond Emőke), aki éppen a karácsonyi ünnepségre próbál a gyerekekkel. Mikor úgy tűnik, hogy veszélybe kerül az ünnepség, Arnold nem hagyja magára Esztert, hanem segít neki, hogy megvalósuljon az ünnep. Közben Eszter, aki színházi súgóként is tevékenykedik, segít Arnoldnak legyőzni a tériszonyát. Feltűnik eközben Arnold ex-barátnője is, aki újra szeretné kezdeni a férfival, a tűzoltóparancsnok pedig tűzoltóvizsgára küldi Arnoldot, amelynek időpontja egybeesik az ünnepséggel, így a tűzoltónak el kell dönteni, hogy a karrierje-e a fontosabb számára, vagy hogy Eszterrel legyen ezen a fontos napon.

Szereplők[szerkesztés]

Nézettség, bevétel[szerkesztés]

A nézettségi adatok szerint 130 122 jegyet adtak el rá, és ezzel az eredménnyel mintegy 209 899 641 Ft bevételt termelt a jegypénztáraknál.[1] Ezzel a legtöbb bevételt termelő magyar film lett 2021-ben.

Díjak[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ÉRDEKESSÉGEK: Nagykarácsony (2021). mafab.hu, 2021. december 11.
  2. Átadták a Magyar filmkritikusok Díját a MÚOSZ székházban. muosz.hu (2022. március 25.) (Hozzáférés: 2022. április 14.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]