Nézd, ki van itt (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nézd, ki van itt
(Er ist wieder da)
2015-ös német film

A film magyar moziplakátja
A film magyar moziplakátja
RendezőDavid Wnendt
Producer
  • Christoph Müller
  • Lars Dittrich
AlapműLook Who's Back
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • David Wnendt
  • Mizzi Meyer
Főszerepben
ZeneEnis Rotthoff
OperatőrHanno Lentz
VágóHans Funck
Gyártás
GyártóMythos Film
Ország Németország
Nyelvnémet
Forgatási helyszín
Játékidő116 perc
Költségvetés3 000 000 €
Képarány1,78:1
Forgalmazás
ForgalmazóConstantin Film
Bemutató
Korhatár12 III. kategória (NFT/23723/2016)
Bevétel25 513 752 $ (Amerikai Egyesült Államok)
További információk
  • weboldal
  • IMDb
  • PORT.hu
  • A Wikimédia Commons tartalmaz Nézd, ki van itt témájú médiaállományokat.
    SablonWikidataSegítség

    A Nézd, ki van itt (eredeti cím: Er ist wieder da) 2015-ben bemutatott német film, amelyet Mizzi Meyer forgatókönyvéből David Wnendt rendezett. A főbb szerepekben Oliver Masucci, Fabian Busch és Katja Riemann látható.

    Németországban 2015. október 8-án, Magyarországon 2016. október 1-én mutatták be a mozikban.

    Cselekmény[szerkesztés]

    Adolf Hitler 1945 áprilisa óta először ébred fel a mai, modern és multikulturális Berlinben, mégpedig 2014. október 23-án, miután 70 évig hibernálták, miután saját akaratából inkább ezt választotta az öngyilkosság helyett. A helyzeten értetlenül állva, és a náci Németországhoz képest különböző változásokat észlelve rájön, hogy egy másik korszakban van, és megkérdez néhány járókelőt, hogy melyik évben jár. Miután erre rájött, és miután a Place de Paris-on több járókelő is megkereste, hogy fényképezkedjenek vele, találkozik egy újságárussal, aki két napra elhelyezi őt a bódéjában.

    Egy újságíró fülest ad Fabian Sawatzkinak, egy feltörekvő filmrendezőnek, aki elvesztette állását egy magántévécsatornánál, és aki meglátja a lehetőséget, hogy színészként forgasson egy videót, amely a Führert különböző helyzetekben (tengerparton, kutyával) mutatja be.

    Fabian közzéteszi videóját az interneten, ami számos megtekintést kap, és miután megmutatta a csatorna igazgatóhelyettesének, Christoph Sensenbricknek, Hitlert a csatorna egyik vígjátékshow-jában szerepelteti, nagy sikert aratva és médiaikonná válva. A csatorna igazgatója, Katja Bellini úgy dönt, hogy Hitler a csatorna összes műsorában meg fog jelenni, hogy kihasználják a sikerét. Az egyik ilyen adásban azonban egy olyan videót mutatnak be, amelyen Hitler megöl egy kutyát, ami a német nézők elutasítását váltja ki. Hitlert, Fabiant és Bellinit kirúgják.

    Hitler Fabian édesanyjánál marad, ahol elkezdi írni második könyvét, amelynek címe: Visszatért. Fabian felkapja az írást, és azt javasolja Bellininek, hogy adja ki és készítsen filmet a könyv alapján.

    Sawatzki rájön, hogy az állítólagos komikus valójában az igazi Hitler, de senki sem hisz neki, ezért pszichiátriára szállítják. A film végén Hitler úgy gondolja, hogy a győzelem útjára lépett, és elgondolkodik az aktuális politikai helyzeten.

    Szereplők[szerkesztés]

    Jegyzetek[szerkesztés]

    Fordítás[szerkesztés]

    • Ez a szócikk részben vagy egészben a Ha vuelto (película) című spanyol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

    További információk[szerkesztés]