Modern képmesék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Modern képmesék

Író Tóth W. Árpád
Rendező Sztark Attila
Narrátor Kálloy Molnár Péter
Főcímzene Körmendi Károly
Zeneszerző Keresztes Zoltán

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Producer N. Tóth Géza
Részenkénti játékidő 3 perc
Sugárzás
Eredeti adó MTV
Eredeti sugárzás2008. január 2. – 2008. április 24.
Első magyar adó M1
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető
További információk

A Modern képmesék a Magyar Televízió saját készítésű ismeretterjesztő, közérdekű témákat feldolgozó animációs sorozata. A sorozat mintegy 160 millió forintjába került a magyar államnak.[1]

Témája[szerkesztés]

Az epizódok többnyire közérdekű problémákat dolgoznak fel: oktatás, környezetvédelem, kultúra, politika, adózás. Minden epizódot más alkotócsoport készített, de a részek mindegyike modern vizuális technológiát vonultat fel. 80 epizódot terveztek, de végül csak 76 készült el; az MTV 2008. január 2-ától április 24-ig sugározta őket, a legújabb részt minden hétköznap az esti híradó előtt, késő este pedig a tegnapi ismétlése látható. Minden rész három perces terjedelemmel bír, hangvétele nemegyszer provokatív, de epizódoktól függően gyakran humoros, vagy adatokat felvonultató.

Készítők[szerkesztés]

Az animációs sorozat produkciós vezetője a Maestro című animációs filmjéért Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza. A narrátor Kálloy Molnár Péter színész. Az epizódok szövegét Tóta W. Árpád írta. 50 grafikus, rendező és animátor dolgozik még a produkcióban. dr. Tétényi Tamás a szakértői munkákért, Part Attila a hangért, Keresztes Zoltán a főcímért, Flóri Anna pedig az internetes anyagokért felel. ifj. Péchy György az animációs, míg Bajkó Norbert a televíziós gyártásvezető. A szerkesztői munkákat Schwajda Gergő hangolja össze.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tóta W. Árpád most a muszlimokat támadja Archiválva 2018. április 24-i dátummal a Wayback Machine-ben. Magyar Nemzet.

Források[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]