Média Center Campona

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Media Center Campona szócikkből átirányítva)
Média Center Campona
TelepülésBudapest XXII. kerülete
Cím1222 Budapest, Nagytétényi út 29.
Építési adatok
Építés éve2005
Hasznosítása
Felhasználási területstúdióközpont és irodaház
BérlőRTL Magyarország
Alapadatok
Teljes terület26 000 m²
Egyéb jellemzők
Emeletek száma7
Elhelyezkedése
Média Center Campona (Budapest)
Média Center Campona
Média Center Campona
Pozíció Budapest térképén
é. sz. 47° 24′ 33″, k. h. 19° 01′ 22″Koordináták: é. sz. 47° 24′ 33″, k. h. 19° 01′ 22″
Térkép
Média Center Campona weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Média Center Campona témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Média Center Campona az RTL Magyarország és a hozzá közeli beszállítóinak székháza Budatétényben. A komplexum kifejezetten televíziós és filmes produkciók gyártásra készült. 2005-ben adták át. Az épületben 4 új stúdiót is kialakítottak, hogy egy helyen készüljenek az RTL műsorai.

Stúdiók[szerkesztés]

  • 1-es "Baló György" hírstúdió: Az RTL központi hírstúdiója. Itt, 120 m²-en készül a Híradó, a Fókusz, az Időjárás-jelentés, valamint az RTL többi hír-háttérrel kapcsolatos műsora, de itt készültek az RTL Kettőn sugárzott Való Világ napi összefoglalói is.[1]
  • 2-es stúdió: Itt, 320 m²-en készült a Heti Hetes és a Széf is.
  • 3-as stúdió: 820 m²-es alapterületével és 11 méteres belmagasságával az ország legnagyobb televíziós stúdiója; technikai felszereltsége korszerű. Itt készül az RTL egyik legdrágább műsora, az X-Faktor. Korábban olyan műsorok is forogtak itt, mint a Szombat esti láz, az Esti Showder vagy a Csillag születik.
  • 4-es stúdió: Ebben az állandó díszletezettségű stúdióban, 1439 m²-en készítették a Barátok közt részeit, melyeket a Grundy szállított. A külső jeleneteket a wekerletelepi Kós Károly téren rögzítették. A sorozat befejezését követően elbontották a díszletet.

Az épület technikai adottságai[szerkesztés]

Az RTL székházának technikai felszereltsége 21. századi.

Áramellátása lehetővé teszi, hogy a ház akkor is zavartalanul működjön, amikor a szünetmentes tápegységek üzemelnek. A 4 csöves fan-coil fűtő- és hűtőrendszernek köszönhetően minden iroda külön vezérelhető, és temperálható, évszaktól függetlenül.

Az épületben 4 lift, 3 teherlift szállítja a dolgozókat a 7 emelet között. Az épületben a biztonság magas fokú, A TRIMEX Security 11 munkatársa folyamatosan őrzi a székházat; járőrökkel, és biztonsági pontokon felállított őrhelyek segítségével. Munkájukat 128 kamera, egy intelligens betörésvédelmi rendszer, és a komplexum beléptetési rendszere segíti. A center előtt 50, a hozzá tartozó mélygarázsban 133 parkolóhely van kialakítva.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. RTL Klub VIP Pass” (hu-HU nyelven).  

Források[szerkesztés]