Mahasz Magyar Rádiós Top 40

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Mahasz Magyar Rádiós Top 40 slágerlistája a Radiomonitor.com súlyozatlan, játszásszám alapú adatai alapján készített azon rádiós játszási lista, amelyen kizárólag magyar előadók felvételei szerepelnek. Míg a Rádiós Top 40 elsősorban azt mutatja, hogy az adott héten országos szinten melyek a legnépszerűbb dalok, a legtöbb ember által hallott felvételek, addig az Editors' Choice és a Magyar Rádiós Top 40 azokat a dalokat vonultatja fel, amelyeket a rádióállomások összesen legtöbbször tűznek műsorukra.

A lista első alkalommal 2017 első hetében jelent meg. „Az egyre színesebb magyar zenei paletta, a pezsgő élőzenei világ, valamint a nemzetközi trendeknek megfelelő modern pop és elektronikus zenei szcéna mind remek apropót teremtettek arra, hogy új slágerlista induljon Magyarországon,” írta közleményében a MAHASZ slágerlistáit kezelő Slágerlisták.hu oldal.[1]

Rekordok[szerkesztés]

A legtöbb hétig vezető dalok[szerkesztés]

21 hét
19 hét
18 hét
17 hét
15 hét
13 hét
12 hét
9 hét
8 hét

Előadók a legtöbb első helyezést elért dalok száma szerint[szerkesztés]

  • Rúzsa Magdolna - 9 dallal (Jel; Éden; Légzés; Aduász; Mona Lisa; Lesz, ahogy lesz; 1 x fent 1 x lent; Szeretni, akit nem lehet; Szembeszél)
  • Halott Pénz - 7 dallal (Élnünk kellett volna; Ahol a május földet ér; Mindenre ráveszel; Hol van az a lány; Amikor feladnád; Melletted; Szeretni, akit nem lehet)
  • New Level Empire - 3 dallal (Belédfulladnék; Megtörténtünk; Újra úton)
  • Follow the Flow - 3 dallal (Nem tudja senki; Maradok távol; Régi mese)

A legtöbb hétig slágerlistás dalok[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]