Lucas Ordóñez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lucas Ordóñez
SzületettLucas Ordóñez Martín-Esperanza
1985. május 1. (38 éves)
Madrid
Állampolgárságaspanyol
Foglalkozása
  • motorsportversenyző
  • autóversenyző

A Wikimédia Commons tartalmaz Lucas Ordóñez témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Lucas Ordóñez Martín-Esperanza (Madrid, 1985. május 1. –) spanyol autóversenyző.

Karrierje[szerkesztés]

Bátyja, Víctor, szintén sikeres autóversenyző volt: az ő nyomdokaiba lépve a spanyol gokart-bajnokságban indult, viszont anyagi problémái miatt folytatnia kellett tanulmányait.

2008-ban megnyerte a GT Academy első évadát, s ezáltal a Nismo versenyzője lett. Részt vett 2009-ben a dubaji 24 órás versenyen és a GT4 túraautó-bajnokságban.

2011-ben tért át a prototípus-autókkal való versenyzésre - a híres Le Mans-i 24 óráson ebben az évben második helyezést ért el az LMP2-kategóriában.

2012-ben részt vett a Nürburgringi 24 órás versenyen, ahol csapattársa a Gran Turismo videojáték-sorozat alkotója, Jamaucsi Kazunori volt. A páros megnyerte a versenyben az SP8T kategóriát.

2018-ban a Nissan bejelentette, hogy a spanyol versenyző felbontotta a velük kötött szerződését. Utolsó versenye a csapattal a 24 órás Spa-i verseny volt. 2019 óta a Bentley pilótája, de csak tesztel, versenyeken nem vesz részt.

2023-ban a Gran Turismo filmadaptációjában róla mintázták Antonio Cruz karakterét, akit Pepe Barroso, a Don Algodón divatlánc alapítójának fia formált meg.

Források[szerkesztés]